Tanak nyerte a Szardínia Rallyt

A WRC3-ban magyar dobogós helynek örülhettünk. A vasárnapi nap összefoglalója.

A Szardínia Rally zárónapján már nagy fordulatok nem történtek, így Ott Tanak magabiztos előnnyel nyerte a versenyt. Az észt versenyző a 2021-es Artic Rally után tudott újra nyerni, ez volt karrierje 15. WRC sikere. Győzelmével a Hyundai is megszerezte első győzelmét a hibrid korszakban.

Tanak nyerte a Szardínia Rallyt. Craig Breen a Monte után állhatott ismét dobogóra, ezúttal a második helyre. Mögötte Dani Sordo végzett, aki második idei versenyén is dobogóra hozta a Hyundait. Pierre-Louis Loubet pályafutása legjobb eredményét elérve a negyedik lett Szardínián.

Kalle Rovanpera győzelmi sorozata megszakadt a Szardínián elért ötödik pozícióval. Szomorkodnia azonban nem kell, hiszen a Power Stagen elért második helynek is köszönhetően növelte előnyét a bajnokságban Neuville előtt. Az utolsó gyorson a legjobb időt autózó belgának 55 pont a lemaradása a tabellán.

Takamoto Katsuta a hatodik helyen finiselt, Gus Greensmith előtt. A pontszerzők táborát még a WRC2 élmezőnye alkotta Nikolay Gryazin, Jan Solans és Jari Huttunen révén.

A WRC3-ban Jan Cerny nyert. László Zoltán és Kürti Tamás a horvát győzelem után most másodikként zárt. A bajnokságban is a második helyen vannak.

Tanak nyerte a Szardínia Rallyt. A WRC 2022-es szezonja a Szafari Rallyval folytatódik, ahol ismét rajthoz áll Sébastien Loeb és Sébastien Ogier.

WRC 2022 Szardínia Rally nem hivatalos végeredménye ITT tekinthető meg.

Forrás: Rallyfans.hu