M-Sport: Minden felületen versenyképes lehet a Puma.

Az M-Sport csapatvezetője, Richard Millener szerint a Ford Puma Rally1 alvázának fejlesztését követően minden felületen versenyképes lesz.

Az M-Sport az idén debütált hibrid Ford Puma Rally1 kifejlesztésénél különösen nagy figyelmet fordított az alváz kialakítására, mely Richard Millener szerint minden felületen versenyképessé teszi az autót.

“Sok dolgon dolgoztunk ezzel az autóval – mondta az M-Sport csapatfőnöke. – Az egyik legnagyobb dolog az alváz, melynek megalkotása során sokat dolgoztunk, hogy a legjobb legyen és a legjobb legyen a geometriája. Sikerült növelnünk az autó sebességét és reakciókészségét, amire a pilóták korábban sokat panaszkodtak, mert a Fiesta lassabban reagált. Örülünk a murvás és az aszfaltos teljesítményünknek, ezért úgy gondolom, hogy idén minden felületen versenyképesek leszünk.”

A WRC szezon legközelebb a Horvát Rallyval folytatódik, majd a Portugál Rallytól elkezdődik a murvás versenyek sorozata.

“Minden versenynek megvannak a maga kihívásai. A Szardínia Rally típusú versenyek zökkenőmentesek, ezeken a forró, durva talaj lehet kihívás. Portugáliában megint más kihívást jelentenek a gyors és helyenként nagyon sima utak, melyek esőben különösen csúsznak.”

M-Sport: Minden felületen versenyképes lehet a Puma. Az M-Sport a Monte-Carlo Rallyn Sébastien Loeb révén nyerni tudott, míg Craig Breen a harmadik, Gus Greensmith pedig az ötödik lett. A havas Svéd Rallyn azonban Gus Greensmith érte el a legjobb eredményt, ugyancsak egy ötödik helyezéssel.

Két verseny után Sébastien Loeb még mindig harmadik Gus Greensmith-t megelőzve, míg Craig Breen a hetedik helyen áll.

A gyártók bajnokságában az M-Sport a második helyen áll a Toyota mögött és a Hyundai előtt.

Forrás: Rallycafe.hu