A rali Európa bajnokság új logója.

Teljesen új logót kapott az FIA rallye Európa-bajnokság. Ahogy az már közismert az idei évtől az ERC promótere ugyan az lett és aki a rali világbajnokságnak a WRC-nek is promótere. Az új ERC logót a WRC logójából fejlesztették ki és kis rosszindulattal azt is mondhatnánk, hogy ez nem volt olyan nagy meló. Körülbelül elfordították 90 fokkal a WRC logó W betűjét amiből így E betű lett és kicserélték alatta a sorozat nevét Rali Európa Bajnokságra. Tehát kék alapszínt kapott plusz az ERC sorozat jól ismert kék csillagát és már el is készültek vele.

A rali Európa bajnokság új logója. Az új ERC logó hasonlóan a WRC logóhoz tartalmazza az FIA feliratot is.Használata széles körben elterjedt lesz és az ERC eseményeken versenyző összes autón. A hivatalos márkajelzéseken és a televíziós közvetítés grafikáin. A promóciós anyagokban és a vadonatúj ERC weboldalon is megjelenik majd melyet a következő hetekben fognak élesíteni.

„Az FIA Rallye Európa-bajnokság logójának bemutatása a következő jelentős lépés az ERC új korszakának izgalmas jövője felé. Ez az új korszak nagy jelentőséggel bír a rali Európa bajnokságban, és egy következő szintre emeli a sorozatot azzal, hogy azt sok mindenben integrálja a már jól működő WRC+ All Live rendszerbe. Értve itt az élő közvetítéseket és a Power Stage lebonyolítás, közvetítés rendszerét.

„A 2022-es szezon nyitóeseményéig a Serras de Fafe e Selgeuiras-ig még van majdnem három hét. Addig a kulisszák mögött még rengeteg munka vár a promóterre”, valószínűleg minden rendben lesz.

A nagy szomorúság ebben az új érában, hogy a rengeteg rendezői hiba miatt és az öt éves állami garanciavállalás ellenére három év után a Rally Hungary kiesett a pixisből és szinte biztos, hogy 2022-ben nem lesz itthon rali Európa bajnoki futam.

Forrás: tommy-autosport.blog.hu