Itt a Monza Rally programja.

Egyelőre úgy tűnik, Olaszországban búcsúzhatunk az idei rali világbajnoki szezontól. Klasszikus körpályák, a Parabolica és a Lesmo, az izgalmas kanyarok, a trükkös murvás részek és az Olasz Alpok lába, a jövő hónapban megrendezésre kerülő ACI Rally Monza csúcspontjai közé tartoznak.

Itt a Monza Rally programja. A szervezők 16 szakasszal hivatalosan is kihirdették a rali világbajnokság december 3–6. közötti, utolsó futamának szánt megmérettetést. Tehát a három napos akció a monzai versenypályát is birtokba veszi, amelyet nem ok nélkül hívnak a sebesség templomának. Hiszen itt keverednek a trükkös útszakaszok a lombardiai hegyek páratlan körülményeivel. A rali az eddigi legkompaktabb hagyományos világbajnoki futam lesz és 241,37 versenykilométerrel, amelynek össztávja egyébként 505,38 kilométert fog kitenni. Tehát nagyjából az útvonal 50%-a fogja adni a mért időeredményt.

Termékeinket ide kattintva megtekintheti…

Az esemény, amely először jelenik meg a világbajnokságon a Covid-19 okozta módosítások miatt a naptárban kiegészítéseként és csütörtök délután kezdődik el a 2,02 kilométeres Monza King of Show keretében. A pénteki első teljes versenynap öt gyorsasági szakaszból áll a Milánó melletti parklandi pályán. A két reggeli rész 13,29 kilométeren halad át és a kezdő lökést majd kettős futás követi a 16,04 kilométeres B szakaszon. A napot a 10,33-as távot jelentő C Grand Prix teszt teszi teljessé, már sötétben.

A nyitó négy szakasz mindegyikét 15 perces szervizpark követ és a nap végén pedig egy 45 perces felkészítés keretében hangolódhatnak a párosok a soron következő versenynapra. A versenytáv 68,99 kilométert fog jelenteni.

Itt a Monza Rally programja

Itt a Monza Rally programja. Tehát szombaton északkelet felé halad a mezőny, mely napon az esemény leghosszabb szakaszát is letudhatják a párosok a Comói-tóhoz közeli utakon, Bergamótól északra. A Selvino-t (26,39 km), a Gerosát (11,31 km) és a Costa Valle Imagna-t (22,13 km) tartalmazó reggeli és délutáni kört egy szervizparkos kitérő választja el, melyre Monzában kerül sor.

A pénteki C Grand Prix sötétben megismétlődik és e napra pedig 129,99 versenykilométer jut. Ezt a szakaszt egyébként vasárnap reggel még harmadszorra lebonyolítják az olaszok, majd két körrel Monza 15,02-es távját jelentő D teszt következhet. A második kör a Power Stage-t jelenti, ahol várhatóan komoly küzdelmek fognak zajlani a plusz pontokért. A zárónap pontosan 40,37 versenykilométert foglal magába.

Forrás: Rallysport.hu