Itt a jövő évi EB naptár.

Megjelent az Európa Bajnokság 2021-es nyolcfutamos menetrendje, a szezonnyitó Fafe megmérettetés igazi kuriózuma lehet a szezonnak, és így a közkedvelt Barum Rally mellett Magyarországon immáron harmadszor mérhetik össze erejüket kontinensünk legjobbjai.

Nem titok, hogy a költségcsökkentés áll az FIA 2021-es ideiglenes európai rali bajnokságának középpontjában, és két egymást követő esemény szerepel a versenyzés költségeinek csökkentésére irányuló folyamatos erőfeszítések részeként. Az FIA Rali Bizottság tagjainak nemrégiben tartott online találkozóján történt egyeztetéseket követően és az EB promóterének, az Eurosport Eventsnek az ütemterve az FIA Motorsport Világtanács által végleges megerősítésre a jövő hónapban kerülhet.

Itt a jövő évi EB naptár. Így az ideiglenes naptár nyolc eseményből áll, négy aszfalton és négy murván került kijelölésre. Három „tartalék” futamot nevezte ki, ha a nyolc forduló bármelyikét lemondanák a COVID-19 korlátozásai miatt.

Ideiglenes 2021. évi FIA Rali Európa Bajnokság menetrendje:

1: Rally Serras de Fafe e Felgueiras (murva), 2021. március 12-14.
2: 55. Azores Rallye (murva), 2021. március 25-27.
3: Rally Islas Canarias (aszfalt), 2021. május 6-8.
4: 77. Rally Poland (murva), 2021. június 18-20.
5: Rally Liepaja (murva), 2021. július July 1-3.
6: Rally di Roma Capitale (aszfalt), 2021. július 23-25.
7: 50. Barum Czech Rally Zlín (aszfalt), 2021. augusztus 27-29.
8: Rally Hungary (aszfalt), 2021. október 22-24.

Tartalék események:

Rallye Sanremo (Olaszország, aszfalt)
Ciprus Rally (murva)
Spa Rally (Belgium, aszfalt)

Itt a jövő évi EB naptár

Ezzel kapcsolatos részleteket megtalálja cikkünkben.

A murvás Rally Serras de Fafe e Felgueiras és az 55. Azori-szigeteki Rallye jelenti az EB 2021-es első csoportos verseny konfigurációját és a Fafe esemény befejezését követően biztonságos parkolási lehetőséget biztosítanak az autók, az autószállítók, a pótkocsik és az esetleges segédjárművek tárolásához. A teherhajó indulása előtt, amely március 19-én startol el az Azori-szigetekre.

Termékeinket ide kattintva megtekintheti…

Itt a jövő évi EB naptár. Valamint további két murvás esemény, a 77. Rally Poland és a Rally Liepaja lesz a következő csoportos verseny konfiguráció és ismét egy biztonságos parkoló kerül kialakításra és mielőtt egy héttel később Lengyelországtól északra, Lettországba utaznának a csapatok. Remélhetőleg a tárolási lehetőségek megszüntetik azt a problémát, hogy a csapatok feleslegesen térjenek vissza a saját bázisukra. Így a járműveiket a következő versenyre szállítsák el, majdnem ugyanazon az útvonalon.

A sziget események kettőre csökkentek, a logisztikai támogatás továbbra is fennmarad és az EB sziget eseményeinek számát kettőben állapítják meg, hajószállítással és meghatározott számú ingyenes repülőjeggyel.

Későbbi indulást terveznek az FIA ERC Junior versenyzői számára.
Az FIA ERC Junior versenyzői hat futam keretében mérhetik össze erejüket és a négy legjobb eredmény kerül beszámításra, később további naptáradatokkal.

Bemutatkozik a Serras de Fafe e Felgueiras Rally.
A Serras de Fafe e Felgueiras Rally egy új kiegészítése a bajnokságnak és a rendezvény szervezői látványos kavicsos szakaszokat ígérnek páratlan izgalmakkal.

Jean-Baptiste Ley, az FIA ERC koordinátora elmondta:
„Az Európa Bajnokság sikertörténetének folytatásához elengedhetetlen, hogy minden erőfeszítést megtegyünk a költségek csökkentésére. A 2021-es naptár felépítése a megfizethetőség és az elérhetőség szem előtt tartásával történt. Tehát ezért különösen várjuk az eseménykonfigurációs koncepciókat, amelyek segítenek csökkenteni a versenyzés költségeit.”

„El kell ismernünk a COVID-19 világjárvány folyamatos kihívást jelent, és úgy gondoljuk, hogy a naptár észszerű és reális. Mindazonáltal az összes korlátozást és követelményt biztonsággal betartjuk minden szempontból és három tartalék esemény felvétele a naptárba. Észszerű intézkedés abban az esetben, ha egyes futamokra nem kerülhet sor, és azokat a menetrend szerint pótolni kell.”

Forrás: Rallysport.hu