Újra van esély a Brit Rally megtartására.

Westminsterben találkoztak a brit politikusok, a Motorsport UK és a WRC Promóter képviselői, hogy megvitassák egy esetleges 2024-es Brit Rally megtartását.

2019-ben rendeztek utoljára WRC futamot Nagy-Britanniában, a Wales Rallyt, mely után bár több próbálkozás is történt, mindig meghiúsult a Brit Rally visszatétele a naptárba.

Újra van esély a Brit Rally megtartására. Kedden újabb megbeszélésre került sor Westminsterben, ahol az Összpárti Motorsport Parlamenti Csoport (APPG), a versenyt korábban Észak-Írországban elképzelő Bobby Willis, A Motorsport UK vezérigazgatója, Hugh Chambers, a WRC Promóter versenyigazgatója, Simon Larkin és ügyvezető igazgatója, Joan Siebel, továbbá az M-Sport ügyvezető igazgatója, Malcolm Wilson és csapatvezetője, Richard Millener vett részt.

A találkozón a finanszírozás lehetséges előteremtését és egy brit verseny WRC jövőjét vitatták meg. “Úgy gondolom, hogy a találkozónk résztvevők mindegyike szeretne WRC futamot az Egyesült Királyságban, ha sikerül mindenben megegyezni, akkor 2024-ben Észak-Írországban lehetne verseny – mondta Hugh Chambers. – Kidolgoztunk egy cselekvési tervet, mely mindenkinek megfelel. Az egyetlen problémát a finanszírozás előteremtése jelenti, a logisztika megoldható, a lakosság pedig támogatja az ötletet. Április végéig eldőlhet a 2023-es verseny sorsa, amit brit részről vetettünk fel és a WRC Promóter beleegyezett.”

Újra van esély a Brit Rally megtartására. “A parlamenti képviselők között egyetértés alakult ki egy WRC futam támogatásáról – mondta James Sunderland, az APPG társelnöke. – A Motorsport UK először 2023-ban szerette volna megrendezni a versenyt, végül azonban ezt még túl korainak érezte, 2024-ig azonban elegendő idő áll rendelkezésre. Az Egyesült Királyság számára nagyon fontos lenne egy WRC futam rendezése, azonban a dolog az anyagiaktól függ.”

Sunderland megpróbálja a brit kormány támogatását is elnyerni.

Forrás: Rallycafe.hu