Jó esély van az Amerika Rally megrendezésére.

A WRC régóta szeretne versenyt az Egyesült Államokban is, mert a bajnokságban részvevők fontos piaca és olyan régió, ahol egyre jobban támogatják a rallysportot.

Utoljára 1988-ban rendeztek WRC futamot az Amerikai Egyesült Államokban, a washingtoni Olympus Rallyt, ahol Miki Biasion tudott nyerni a Lanciával.

Jó esély van az Amerika Rally megrendezésére. A WRC versenyigazgatója a Monte-Carlo Rallyn megerősítette, hogy előrehaladott tárgyalások zajlanak abban a reményben, hogy 2024-ben ismét léhessen amerikai WRC futam.

“Március végére már egyértelműen tudunk azzal kapcsolatban nyilatkozni, hogy lehet-e 2024-ben amerikai versenyünk – mondta az Autosport.col oldalnak Simon Larkin. – Jó esély van egy ilyen verseny naptárba kerülésére, csupán a helyszín és a helyi kormány támogatása a kérdés. Emiatt folytatunk tárgyalásokat.Bízunk benne, hogy idén sorra kerülhet a jövő évi futam tesztversenye.”

A Ford annak ellenére is folyamatosan támogatja az M-Sportot, hogy 2012 végén hivatalosan kiszállt a WRC-ből, ennek oka pedig egy jövőbeni Észak-Amerikai WRC futam létrejötte.

“A Ford és mi is szeretnénk WRC futamot az Egyesült Államokban, ahol hatalmas piac van, ami még kihasználatlan – mondta Richard Millener, az M-Sport csapatvezetője. – Remek létesítmények, nagyszerű utak és még nagyszerűbb lehetőségek állnak rendelkezésre az USA-ban.

Forrás: Rallycafe.hu