Minden WRC pilótának hiányzik a Brit Rally​.

Thierry Neuville-ben kellemes emlékeket ébreszttet az Új-Zéland Rally. Az ottani gyorsaságiak a walesi pályákra emlékeztették a Hyundai versenyzőjét.

2019-ben volt utoljára Brit Rally, amelyet 2000 óta Walesben rendeztek. A kormányzati támogatás megszűnése azonban a verseny végét is jelentette, és úgy tűnik 2023-ban sem tér vissza a naptárba az esemény. Érdekes módon ezt a pilóták is nagyon bánják, Elfyn Evans után Thierry Neuville is nosztalgiázott egy kicsit.

Minden WRC pilótának hiányzik a Brit Rally. „A gyorsaságik, az egész esemény, a hosszú napok, a nagyon korai indulás és az éjszakai vezetés, a köd” – sorolta Neuville, hogy miért szerette a walesi versenyeket.“Ez egy nagyon szép esemény, amit mindig is szerettem, és azt hiszem, ez egy olyan verseny, amelyet minden versenyző hiányol és az a rally, ami megérdemelné a helyet.“

Brit Rally nem lesz, sőt jövőre Új-Zélandon sem lesz futam és igaz 2024-ben jó eséllyel visszatér a világbajnokság a távoli helyszínre. Neuville-nek lenne egy ötlete, igaz emiatt nem lesz népszerű a finnek és az észtek között.

Minden WRC pilótának hiányzik a Brit Rally. „Van Észtország, van Finnország, ami két egyforma rally. Mehetnénk Walesbe, amely egy teljesen más verseny, jobban hasonlít Új-Zélandra. Olyan lenne mint egy váltás Wales és Új-Zéland között” – mondta a belga versenyző.Az ötlet nem rossz, az egymást váltó helyszínekkel izgalmasabb lehetne a bajnokság és a nézők egy részének is kedvezne, ha váltakoznának a helyszínek.

Forrás: Rallycafe.hu