Michéle Mouton 50 év után visszavonul. A WRC történetének legeredményesebb női versenyzője, Michéle Mouton bejelentette, hogy 2024 végén visszavonul.

A francia legenda, Michéle Mouton 2010 óta az FIA WRC Biztonságért felelős csoportjának vezetője. Michéle Mouton, aki a női versenyzők között a legeredményesebb tudott lenni a WRC-ben és négy versenyt megnyerve és további öt versenyen a dobogón célba érve 1982-ben érte el legjobb év végi helyezését, amikor Walter Röhrl mögött és Hannu Mikkola előtt a világbajnokság második helyén zárt.

Michéle Mouton 50 év után visszavonul. A francia legenda-Michéle Mouton 2010 óta az FIA Biztonságért felelős csoportjának vezetőjeként dolgozik, azonban a Portugál Rally Fafe szakaszán bejelentette, hogy az év végén befejezi munkáját.

„Ez nagyon különleges, mert az emberek integettek a szakaszon, mi pedig megálltunk köszönetet mondani nekik – mondta a portugál versenyen Michéle Mouton.”

Michéle Mouton 50 év után visszavonul. „Michéle Mouton– Csodálatos ilyen emlékeket szerezni és ilyen támogatást kapni. Nagyon megindító. Tettem a dolgom és nagyon boldog vagyok. Az élet folytatódik. Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a támogatást. Remélem, hogy továbbra is valami hasonlót fogok csinálni, de a WRC-ben úgy döntöttem, abbahagyom. Ez az 50. évem 1973 óta, 1973-ban kezdtem, és majdnem 73 éves vagyok.”

Forrás: Rallycafe.hu