Májusban rajtol az idei EB szezon.

Az Európa Bajnokság szezonnyitója hivatalosan is későbbre tolódik a Covid-19 hatásai miatt és a kontinensviadalunk májusban rajtolhat el a páratlan szépségű Azori-szigeteken, mely eseményt az évad folyamán további hét helyszín követ novemberrel bezárólag.

Májusban rajtol az idei EB szezon. Az EB promótere, az Eurosport Events szoros együttműködésben dolgozik a mai napig az FIA-val, a motorsport világ vezető testületével és az Európa Bajnokság három fordulójának szervezőivel, amelyeket a változások érintettek egy módosított naptár elkészítése érdekében, amelyet az FIA Tanácsa végül jóváhagyott.

Tehát az 55. Azori rali új időpontja, amely az Islas Canarias Rally hétvégéjét foglalja el a korábbi menetrend tervezetet figyelembe véve, míg a tervezett szezonnyitó Serras de Fafe e Felgueiras Rallyt a jelenlegi tervek szerint szeptember 24-26. között rendezhetik meg. A Rally Islas Canarias májusról november 18-20-ra költözik, mely az év döntő, azaz nyolcadik fordulójának ad otthont.

Termékeinket ide kattintva megtekintheti…

A Toksport WRT által tervezett ERC Junior, Abarth Rally Kupa és Clio Kupa ütemtervek mind ennek megfelelően módosultak, de az egyes versenyszámokra vonatkozó fordulószám változatlan.

Az FIA 2021-es Európa Bajnokságának felülvizsgált naptára:

1: 55. Azores Rallye (murva), 2021. május 6-8.
2: 77. Rally Poland (murva), 2021. június 18-20.
3: Rally Liepaja (murva), 2021. július 1-3.
4: Rally di Roma Capitale (aszfalt), 2021. július 23-25.
5: 50. Barum Czech Rally Zlín (aszfalt), 2021. augusztus 27-29.
6: Rally Serras de Fafe e Felgueiras (murva), 2021. szeptember 24-26.
7: Rally Hungary (aszfalt), 2021. október 22-24.
8: Rally Islas Canarias (aszfalt), 2021. November 18-20.

Májusban rajtol az idei EB szezon. Jean-Baptiste Ley, a Rally EB koordinátora: „Mindent megtettünk az eredeti naptár fenntartása és a dátumváltoztatás okozta kellemetlenségek elkerülése érdekében. De az a tény, hogy segítsünk mindenki egészségének és biztonságának megóvásában, a pandémia fejlődésének figyelemmel kísérésétől és a kérdések figyelembevételével a szervezők a nemzeti zárások közepette próbálják megtervezni az eseményeket, késleltetve a szezon kezdetét néhány esemény lebonyolítása az év későbbi szakaszában tűnik az egyetlen kivitelezhető lépésnek.”

Forrás: Rallysport.hu