Kopecky nyerte a Barum Rallyt és Csomós második. Hayden Paddon pedig megnyerte az idei Európa-bajnokságot, amivel történelmet írt.

Csomós Miklós és Bán Viktor 14,9 másodperc hátránnyal a második helyről várta a Barum Rally vasárnapi napját. Az első két gyorson gyorsabbak voltak a vezető Jan Kopeckynél. Az utolsón a cseh bizonyult a gyorsabbnak, így a szervízbe 11,7 mp-s lemaradással érkeztek. Mixi a második körben már nem kockáztatott, behozta a második helyen, amivel első dobogójukat szerezték az ERC-ben. A versenyt így Jan Kopecky nyerte.

Simon Wagner nem volt elégedett a beállításokkal. Nap közben el is veszítette a harmadik helyet Adam Brezikkel szemben, az utolsó gyorson azonban sikerült visszaszereznie azt. Brezik mögött honfitársai, Filip Mares, Dominik Strítesky és a tegnapi defektjével sok időt veszítő Erik Cais végzett.

Kopecky nyerte a Barum Rallyt és Csomós második. Hayden Paddon kitörte a Hyundai jobb hátsó kerekét és kiesett. Mivel Martins Sesks nem gyűjtött elegendő pontot a 11. helyen, így Paddon az első nem európaiként lett Európa-bajnok, amivel történelmet írt.

Az ERC értékelésen kívül László Zoltán és Begala Tamás az RC2-es kategória 20. helyén zárta a Barum Rallyt. Vogel Adrienn és Maricsek Miklós az RC4 13. és a cseh Peugeot Kupa negyedik helyén zárt.

Forrás: Rallyfuns.hu