Sebastien Loeb VW Polo R5-tel fog rallyzni. A 9x rally világbajnok, francia Sebastien Loeb 2022-ben négy rally világbajnoki (WRC) futamon (Monte Carlo, Portugália, Kenya és Görögország) állt rajthoz az M-Sport Ford színeiben egy Ford Puma Rally1 hybriddel.

A szezonnyitó futamra gyakorlatilag a Dakar rallyról esett be és minimális teszt után megnyerte a Monte-Carlo rallyt. Utána Portugáliában kiesett, Kenyában nyolcadik helyen végzett majd a Görög rallyn is kiállni kényszerült.

Sebastien Loeb VW Polo R5-tel fog rallyzni. 2023-ban nem vállalt rally világbajnoki (WRC) szereplést mert teljes erővel a Rally-Raid (tereprally) világbajnokságra és az elektromos rallykrossz világbajnokságra (WRX) koncentrált. Aztán a nyár folyamán az angliai rallykrossz VB előtt lángba borult mindkét Lancia Delta RX versenyautó és a Cicherit csapat komplett berendezése versenyautóstul, kamionostul, mindenestül szénné égett. A rallykrossz világbajnokságot akkor leállították így azóta Loeb-nek nem sok dolga van ott.

Mivel lett egy kis szabadideje és a WRC sorozatban sincs neki munkája ezért Sébastien Loeb rajthoz áll az észak-franciaországi Hautmont közelében szeptember 30. – október 1-i hétvégén rendezendő országos rally bajnokság futamán, a Charlemagne rallyn. A futamon tíz gyorsasági szakasz vár a mezőnyre, Loeb egy VW Polo R5-tel fog versenyezni, navigátora most Laurène Godey lesz.

Forrás: tommy-autosport.blog.hu