Al-Attiyah szaúdi győzelemmel készült a Dakarra.

A Hail Cross-Country Rally megnyerésével a katari versenyző ötödször nyerte meg a tereprali-világkupát.

December első hetében rendezték Szaúd-Arábiában a Hail Cross-Country Rallyt és ami a tereprali-világkupa záró versenye volt. A négy szakaszból hármat Nasser Al-Attiyah és Matthieu Baumel nyert, így 21 percnél is nagyobb előnnyel diadalmaskodtak. Tehát a katarinak ez egyben az ötödik tereprali-világkupa bajnoki cím elhódítását is jelentette. Baumellel közösen a negyedik sikere volt, 2015 és 2017 között sorozatban három évben ők nyertek.

A második helyet az orosz Denis Krotov-Konstantin Zhiltsov duó szerezte meg a MINI John Cooper Works Buggyval. A harmadik helyen csapattársa és az argentin Sebastien Halpern-Bernardo Graue kettős végzett. Vladimir Vasilyev a negyedik helyen zárt a BMW X5-tel. Lucio Alvarez lett az ötödik a Toyotával és amivel a bajnokságban bebiztosította a második helyét.

Al-Attiyah szaúdi győzelemmel készült a Dakarra. Tehát Jakub Przygonski számára egy hullámvasút volt a verseny. Egy harmadik hellyel kezdett, majd nyert egy szakaszt, aztán az utolsó előtti szakaszon féltengelytörés miatt majdnem 40 percet vesztett és visszacsúszott a hatodik helyre.

Laia Sanz túl van a második versenyén a Minivel és egyben ez volt az első új navigátorával, Maurizio Gerinivel. A hangsúly számukra a tanuláson volt és a nyolcadik helyet szerezték meg a szaúdi versenyen.

Tehát a Hail Cross-Country Rally 2021 végeredmény:

1. Nasser Saleh Al-Attiyah (QAT)/Matthieu Baumel (FRA) Toyota Gazoo Hilux 10:50:23:
2. Denis Krotov (RUS)/Konstantin Zhiltsov (RUS) MINI John Cooper Works Buggy 11:12:14:
3. Sebastien Halpern (ARG)/Bernardo Graue (ARG) MINI John Cooper Works Buggy 11:19:07
4. Vladimir Vasilyev (RUS)/Oleg Uperenko (LVA) BMW X5 11:19:50
5. Lucio Alvarez (ARG)/Armand Monleón (ESP) Toyota Hilux Overdrive 11:25:31
6. Jakub Przygonski (POL)/Timo Gottschalk (DEU) MINI John Cooper Works Buggy 11:38:38

Forrás: Rallyfans.hu