Veszélyben a Szafari Rally?

A 2021-ben a WRC naptárba visszatért kenyai Szafari Rallyt nem biztos, hogy idén meg tudják rendezni. Több probléma is fellépett a 2023-as verseny előtt.

A Szafari Rally tesztversenye az Egyenlítői Rally, melyet a WRC futam régiójában rendeznek az Afrika Rally Bajnokság futamaként. Idén március 18-19. között rendezték volna az ARC futamot, azonban a szervezők lemondani kényszerültek. Mivel a kormányzati támogatást nem kapta meg a Kenyai Motorsport Szövetség. Erről a Daily Nation magazin számolt be.

Veszélyben a Szafari Rally? A múlt héten továbbá teljesen megújult a Szafari Rally szervezőbizottsága is, a megújulással egyidőben pedig komoly káosz alakult ki a magazin információi szerint.

A korábbi szervezőbizottság bár egészen 2026-ig meg lett bízva a WRC futam lebonyolításával, Ababu Namwamba sportügyekért felelős miniszter feloszlatta az Amina Mohamed által irányított bizottságot. Az új szervezői csapatban pedig csak két korábbi tag maradt, köztük Phineas Kimathi, aki korábban a Szafari Rally vezérigazgatója volt, az új csapatban azonban jóval kisebb szerepe lesz. Kimathi a Kenyai Motorsport Szövetség elnöke is.

Veszélyben a Szafari Rally? A miniszter Carl Tundot, ötszörös kenyai bajnokot nevezte ki a WRC futam szervezőbizottságának élére, Ababu Namwamba azonban a kenyai verseny irányítóbizottságának élére magát nevezte ki.

A Daily Nation cikkével egyidőben Namwamba egy twittert közölt, melyen az látható, amint a miniszter Jona Siebellel és Simon Larkinnal, a WRC Promóter vezetőjével tárgyal.

Forrás: Rallycafe.hu