Tehát ismét tarolt a Hyundai Olaszországban.

Tehát négyes győzelemmel fejezte be olaszországi vendégszereplését a Hyundai. A Rally di Alba dobogós helyein kívül még a negyedik pozíciót is behúzta az alzenaui csapat Craig Breen, Jari Huttunen, Dani Sordo és Luca Rossetti jóvoltából.

Tarolt a Hyundai Olaszországban ezért történelmi jelentőségű pillanatokra készülődött a dél-koreai márka sportosztálya az elmúlt hétvégén, hiszen összesen tizenhat Hyundai i20 R5 sorakozott fel a Rally di Alba rajtvonalánál.

Ilyen népes Hyundai R5 flotta soha nem állt össze még korábban egyetlen versenyen sem és ahol a hazaiak mellett a gyári csapat pártfogoltjai is versenybe szálltak. A nemzetközi népszerűségnek meg is lett az eredménye – az olasz esemény meggyőző Hyundai fölénnyel zárult.

Craig Breen a BRC Racing Team támogatásával szállt harcba a versenyen és egészen sikeres hétvége áll mögötte, hiszen kilenc szakaszból ötöt a leggyorsabbként teljesített. A dobogó további lépcsőfokait a finn Jari Huttunen és a spanyol Dani Sordo foglalta el.

Mivel az első négy pozícióban csak i20 R5-össel versenyző párosok végeztek, a Hyundai ügyfeleinek minden idők legjobb eredményét könyvelhették el.

A Hyundai Motorsport programjának junior versenyzői, Ole-Christian Veiby és Grégoire Munster a nyolcadik és a kilencedik pozícióban helyezkedtek el – összesen hat i20 R5-öst jegyeznek az első tízben, a Rally di Alba hétvégéjének keretében.

Az R5-ösök erős mezőnye mellett a nézők a WRC-ket is figyelemmel követhették, hiszen a királykategóriás fenevadak külön kategóriában kicsit visszacsöppenhettek a ralis életbe. A „RAPlus” csoport leggyorsabbjaként szintén a Hyundai márkája bizonyított. 

Thierry Neuville az első idővel fejezte be az olasz küzdelmeket, míg másodikként mögötte a csapattárs, Ott Tanak érkezett. Harmadikként Loubet érkezett, de a negyedik helyet Pedersoli csípte el.

Tarolt a Hyundai Olaszországban

Végeredmény: 1.Breen (Hyundai i20 R5) 2.Huttunen (Hyundai i20 R5 )+8.7; 3.Sordo (Hyundai i20 R5)+23.5; 4.Rossetti (Hyundai)+26.5; 5.Fotia (Volkswagen R5)+32.2; 6.Fontana (Hyundai i20 WRC)+39.3; 7.Miele (Citroen WRC)+48.0; 8.Veiby (Hyundai i20 R5)+55.2; 9. Munster (Hyundai i20R5)+1.00.8; 10.Chentre (Skoda Fabia R5)+1.04.2.

Termékeinket ide kattintva megtekintheti…

Versenyfelszerelések több gyártó választékát megtalálod kínálatunkban. Versenyfelnik mellett utcai ruházati termékek és sok-sok más amiért érdemes pár percet elidőzni oldalunkon… 🙂

#RAplus végeredmény: 1. Neuville-Gilsoul (Hyundai i20 WRC) 39’09”8; 2. Tanak-Jarveoja (Hyundai i20 WRC) 22”4; 3. Loubet-Landais (Hyundai i20 WRC) 55”5; 4. Pedersoli-Tomasi (Hyundai i20 WRC) a 2’20”7; 5. Villa-Michi (Ford Fiesta WRC) 4’36”3; 6. “Pedro”-Baldaccini (Ford Fiesta WRC) 5’25”7.

Forrás: Rallysport.hu

Fontos Információ!

Kedves Érdeklődő/Vásárló!

A weboldalon a 2024-es termékek és árak frissítése folyamatban van. Kérjük rendelés előtt érdeklődjön e-mailben az info@avc.hu elérhetőségen a termék/termékek elérhetősége és ára miatt. Köszönjük a megértést.

Azokra a termékekre ahol a cikkszám 2024-el kezdődik ez a felhívás nem vonatkozik.

In-Car-Tel Kft.

This will close in 23 seconds