Fontos információ, hogy egy héttel előbbre hozták a Török Rallyt.

Újabb módosítást eszközöltek a VB szervezői az idei menetrenden – a Rally Turkey egy héttel korábban rajtol, ami lehetővé teszi újabb versenyek beillesztését a naptárba.

Törökország idén is rendezhet rali világbajnoki futamot és a szervezők a koronavírusra való tekintettel átértékelték a 2020-as versenynaptár menetrendjét, melyben az eredeti időponthoz képest a Rally Turkey eseményét ezért egy héttel előbbre hozták a Török Rallyt a debütáló észt futam korábbi bevezetésével. Az elmúlt héten megállapodást kötött a WRC a Török Autósportszövetséggel (TOSFED), a Marmaris központú murvás futam rendezőségével, mely során hivatalosan is leegyeztették a rendezvény friss időpontját.

Tehát a dátumváltozás megkönnyíti a kiegészítő események beillesztését a naptárba a szezon második felében, amely továbbra is több kérdőjelet tartalmaz a Covid-19 járvány miatt. De a váltás azt jelenti, hogy a bajnokság ötödik fordulóját jelentő futam két héttel a Rally Estonia (szeptember 4-6.) után kerülhet megrendezésre. Amely a lezárást követően lendíti be újból a küzdelmeket. A WRC szervezője, Jona Siebel ügyvezető igazgatója megköszönte Törökország Ifjúsági és Sportminisztériumának és a TOSFED-nek a változás elfogadását.

Termékeinket ide kattintva megtekintheti…

Versenyfelszerelések több gyártó választékát megtalálod kínálatunkban. Versenyfelnik mellett utcai ruházati termékek és sok-sok más amiért érdemes pár percet elidőzni oldalunkon… 🙂

„A dátumváltás lehetőséget kínál számunkra, hogy további események bevezetését lehetővé tegyük a 2020-as naptárba, és rendkívül hálásak vagyunk a TOSFED-nek a rugalmasságáért. Tehát Marmaris, a népszerű törökországi üdülőhely nyitva van, fogadja a turistákat. A versenyzők és a szurkolók biztosak lehetnek abban, hogy a helyszínre utazhatnak.

Tehát az esemény természetesen a Covid-19 protokollokkal működik majd. Az FIA és a WRC szervezőinek irányelveit alkalmazni kell Törökország egészségügyi törvényeivel összhangban, hogy mindenki számára biztonságos környezetet teremtsenek, és a rajongók élvezzék a futamot.” – tette hozzá Siebel.

Egy héttel előbbre hozták a Török Rallyt

2020rally_turkey

A 2020-as módosított világbajnoki menetrend:
1.Monte-Carlo, 2020. január 23-26.
2.Svédország, 2020.február 13-16.
3.Mexikó, 2020.március 12-15.

4.Észtország, 2020.szeptember 4-6.
5.Törökország, 2020.szeptember 18-20.
6.Németország, 2020.október 15-18.
7.Olaszország, 2020.október 29 – november 1.
8.Japán, 2020.november 19-22.

Forrás: Rallysport.hu