Portugáliában folytatódhat az EB.

Újabb debütálásra kerülhet sor a világjárvány okozta módosításokat követően – a Rally Fafe Montelongo első ízben csatlakozhat az Európa Bajnokság mezőnyéhez. A végleges jóváhagyásra ugyan még pár napot várni kell, de nagy eséllyel a sorozat harmadik futama lehet az észak-portugál esemény október 2-4. között.

Teljes egészében aszfaltos szakaszokat használva az észak-portugáliai Fafe település kontinensviadalunk mezőnyét láthatja vendégül. A Fafe Montelongo az FIA jóváhagyását követően a 2020-as EB szezon harmadik fordulóját jelentheti október 2-4. között. Maga az esemény igen komoly kihívást jelenthet, hiszen a gyorsaság mellett feszes hajtűkanyarok keverékét kínálja a sima, hullámzó aszfaltos kilométerek.

Portugáliában folytatódhat az EB és az esemény székhelye Fafe, amely város gazdag rali örökséggel rendelkezik. A központ Pavilhao Multiusos területén található, a közeli Parque da Cidade-ban tervezett szervizparkkal. Az már most biztos, hogy a szervizparkba nézők nem mehetnek be, míg a szakaszok a helyi COVID-19 protokollokra válaszul zárt kapuk mögött futnak. Fafe egyébként 70 kilométerre található a Porto Francisco Sá Carneiro repülőtértől és 15 kilométerre Guimaraes-től, az UEFA Euro 2004 labdarúgó bajnokság egyik fogadó városától.

A naptárba való felvétel akár hosszú távú érdeklődést is jelenthet
A Rally Fafe Montelongo felvétele az EB 2020-as naptárába az Eurosport Events és a Rally Fafe Montelongo szervezője közötti megbeszélések csúcspontja az esemény 2020-ban történő lehetséges felvétele az Azori Rallye pótlásaként. Miután megerősítették, hogy az 55. Azori-szigeteki futam 2020-ban nem kerül megrendezésre, ezeket a megbeszéléseket felgyorsították, és szeptember elejével megegyezés született a szezon harmadik fordulójának otthont adó eseményről.

Portugáliában folytatódhat az EB ezzel kapcsolatban nyilatkozott Jean-Baptiste Ley, az EB koordinátora: „Örülünk, hogy a Rally Fafe Montelongo szervező csapata érdeklődést és lelkesedést mutatott, hogy első alkalommal részese lehessen az FIA Európa Bajnokság 2020-as menetrendjének. A szervező klub, a Demoporto és az FPAK, a portugál ASN keményen dolgozik azért, hogy minden olyan intézkedés életbe lépjen, beleértve a szigorú COVID-19 protokollt is, hogy az Eurosport Events és az FIA által előírt követelményeknek megfelelő eseményt lehessen lebonyolítani. Bízunk benne, hogy proaktív partnerrel dolgozhatunk együtt egy EB státuszához méltó eseményen. A megállapodás egy évre szól, de mindkét fél nyitott a partnerség kiterjesztésére a következő évekre.”

Termékeinket ide kattintva megtekintheti…

Parcídio Summavielle, Fafe alpolgármestere: „Rendkívüli tény számunkra, hogy Európa-Bajnokságot rendezhetünk. Soha nem mondtunk le ennek megvalósításáról. Nagyon fontos lesz, hogy a nézők és érdeklődők segítsenek nekünk, figyelembe véve a jelenlegi körülményeket. Alapvető fontosságú, hogy ne legyenek csoportosulások, és nagyon szigorúan betartjuk az Egészségügyi Főigazgatóság szabályait.”

Ni Amorim, az FPAK elnöke: „Miután bejelentették a Forma-1 visszatérését Portugáliába, ez egy újabb nagyszerű pillanat, amely igazán boldoggá tesz, és ugyanakkor büszke is arra a szellemre, amelyet mi, portugálok, beleteszünk mindenbe, amiben hiszünk. Ez az eredmény az elmúlt évben végzett munka eredménye. Az Azori-Rallye 2020-as törlésével még fontosabbá válik számunkra, hogy megrendezzük ezt az eseményt, és hogy Portugália részt vehessen a rali Európa Bajnokságban.”

Forrás: Rallysport.hu