Négyes győzelmet aratott a Toyota a Szafari Rallyn.

A WRC kenyai fordulójának vasárnapi versenynapjáról összefoglaló.Kalle Rovanpera növelte az előnyét a nap során és annak ellenére, hogy a csapatvezető Jari-Matti Latvala azt kérte versenyzőitől, hogy csak teljesítsék a gyorsokat.

A finn végül közel egy perc előnnyel nyert Elfyn Evans előtt. Rovanpera idei negyedik győzelmét szerezte, míg Evans idei legjobb eredményét megismételve ismét második lett.

Négyes győzelmet aratott a Toyota a Szafari Rallyn. A harmadik helyen Takamoto Katsuta ért be. A japán tavaly a Szafari Rallyn szerezte az első WRC dobogóját és idén pedig ugyanott a másodikat. Nála volt némi izgalom napközben, mivel szivárgott az olaj a váltóból, de megúszta végül. A Toyota sikerét Sébastien Ogier tette teljessé, aki negyedikként ért be.

Az ötödikként beérő Thierry Neuville már a szuperrallyzok táborát erősítette. Tehát a belga a Power Stage győzelemmel próbálta minimalizálni a lemaradását a bajnokságban. Így is 65 pont előnye van Rovanperanak. Craig Breen lett a hatodik és akit a privát Pumával versenyző Jourdan Serderidis követett. Sébastien Loeb zárta a kenyai versenyt a nyolcadik pozícióban.

Abszolútban a kilencedik helyen ért be a WRC2-öt megnyerő Kajetan Kajetanowicz. Az utolsó pontszerző Oliver Solberg lett. A fiatal versenyző a vasárnapi első gyorson elakadt egy fesh-feshes részen és ami miatt etap lett a gyors. Később műszaki gondja volt. Ott Tanak nem látta meg a célt miután az utolsó előtti gyorson műszaki hiba miatt kiesett.

Négyes győzelmet aratott a Toyota a Szafari Rallyn. Neuvillen kívül Loeb, Ogier, Greenmith és Fourmaux gyűjtött extra pontokat az utolsó gyorson.

WRC Szafari Rally 2022 végeredménye megtekinthető ITT.

Forrás: Rallyfans.hu