Nagy győzelem Greinbach-ban.

Rendkívül sikeres versenyt teljesített a Korda Racing és a Ritmus ASE közös csapata a rallycross OB harmadik állomásán. A csapat Ford Focusa már első versenyén hozzásegítette Benyó Mátét első királykategóriás futamgyőzelméhez, Turán Lotti pedig döntőig menetelt a Hankook Racer Cup-ban.

Minden várakozást felülmúlt a Korda Racing legújabb fegyverének bemutatkozása a Magyar Rallycross Bajnokság Greinbach-i versenyén. Hiszen Benyó Máté az első kvalifikációtól kezdve a döntőig mindent megnyert a Ford Focus-szal. A dominancia ellenére, mégsem várhatta magabiztosan a döntő rajtját Benyó Máté. Vasárnap délutánra ugyanis eső váltotta az addigi verőfényes napsütéses időjárást. Az új faktor azonban egyáltalán nem zavarta meg a csapatot, Maté fölényes győzelmet aratott a királykategóriában, elkönyvelve pályafutása első királykategóriás győzelmét úgy, hogy a lehető legtöbb pontot vágta zsebre.

Nagy győzelem Greinbach-ban. „Akkor fogtam fel igazán, mi is történt amikor begurultam a sátorba és láttam, hogy mennyire örül ennek mindenki, hogy mekkora dolog is amit most elértem.” – emlékezett vissza Benyó Máté első győzelmére.

„Tényleg lépcsőről lépcsőre jártam végig a szamárlétrát és eszembe jutott, amikor tizenegy éve, kisgyerekként kezdtem és ámuldoztam hogy mennek ezek a Supercar-ok. Akkor meg se fordult a fejemben, hogy egyszer majd én is ilyen autóba ülhetek, nemhogy nyerhetek is. Kisebb kategóriákban volt sok győzelmem, de amikor ilyen lentről indulva, ilyen volumenű sikert ér el az ember, az valami elképesztő érzés. Tehát az is elképesztő, ahogy a csapat mögöttem áll, ez tényleg egy nagy család.

Mindenki száz százalékot nyújt annak érdekében, hogy sikert kovácsoljunk abból a csomagból, ami van és ami egy nagyon jó csomag, mind az autó, mind a csapat terén úgy gondolom kiemelkedőek vagyunk. Azt mondják az első győzelem a legédesebb, és nekem ez most első ezen a szinten. Bízom benne, hogy még nagyon sok lesz, de az biztos, hogy ez örök emlék marad. Annyira nem lepett meg hogy a döntőre megérkezett az eső, itt mindig váltakozó az időjárás.

Nagyon szeretek esőben menni, de egy ezzel az autóval még nem mentem vízen, így picit tartottam tőle, de nagyon jól sikerült. Tényleg azt kell mondjam, hogy fölényesen nyertünk. Ráadásul az is rendkívül biztató, hogy szárazon is tudtunk dominálni, bezsebeltük a maximális 30 pontot a bajnokságban, és holtversenyben feljöttünk a ponttáblázat élére. Úgyhogy ennél elképesztőbb hétvégét elképzelni sem tudtam volna!”

Nagy győzelem Greinbach-ban. A Juniorok is sikerrel zárták az osztrák kirándulást, Turán Lotti a döntőig menetelt a Hankook Racer Cup-ban, ahol egyedüli lányként a hatodik helyen érkezett célba. „Nagyon örültem, hogy bejutottam a döntőbe! Nagyon sokat készültünk a versenyre, egy egész napot tudtam tesztelni ezen a pályán, ami meghozta gyümölcsét. A döntő rajtja előtt nagyon izgatott voltam, mert nagyon erős ellenfelekkel kerültem össze, de így is nagyon élveztem az egészet. Kakucson jó lenne ugyanitt folytatni!”

Korda Zsófi a szombati remek kvalifikációs eredmények után vasárnap nem volt szerencsés, a harmadik kvalifikációs futamban rögtön az első kanyarban megpördült, a Suzuki lefulladt is nem indult újra, azonban így is ott lehetett negyeddöntőben, ahol futamában a hatodik helyen végzett. „Én nagyon élveztem ezt a versenyt, a pálya is nagyon tetszett.

Tesztelni sajnos nem tudtam olyan sokat, de szerintem nagyon jó, tempós pálya. Sajnos egy rajtbalesetben az autó bal eleje kapott egy kis ütést nem fordult annyira jól balra. Emiatt a negyeddöntőben nem tudtam jól befordulni, csúszott az autó, így nem tudtam tartani a lépést az élmezőnnyel, de megtettem mindent, ami tudtam.”

Nagy győzelem Greinbach-ban. Várkonyi Bence számára is a negyeddöntőben ért véget a versenyhétvége, ahol a rajttól a célig parázs csatát vívott versenytársával. Oda vissza előzték egymást a pályán Papp Szebasztiánnal, azonban a párharc hevében és a meghibásodott rádiókapcsolat okán, nem ment ki jokerre. Így a hatodik helyen zárta futamát. „Egy kicsit csalódott vagyok, mert mindenképpen előrébb akartam végezni, de azt hiszem ezúttal a túlzott akarás volt a hiba. Egy picit talán túlerőltettük ezt a kis párharcot a negyeddöntőben, de nagyon izgalmas volt, életem eddigi legnagyobb csatáját vívtuk. Ez most így sikerült, de semmi gond, megyünk tovább és Kakucson majd megmutatjuk!”

Mindössze egyetlen ponttal maradt le a negyeddöntőről Bagaméri Bálint, aki azonban így is derűsen tekint a folytatás elé és bízik abban, hogy a most gyűjtött tapasztalatokat Kakucson már kamatoztatni tudja. „Bár kicsit csalódott vagyok, hogy nem sikerült bejutnom az elődöntőbe, de nekem nagyon tetszett ez a hétvége. Sokat készültem és nagyon vártam ezt a versenyt, de megyünk tovább, várom a folytatást, Kakucson már jobb leszek.”
A Korda Racing és a Ritmus ASE együttműködő partnerei: A-Híd Zrt, Keviép, HERTZ – Mercur Rent a Car Kft, CS-Process, Falmec, Cata, Multifilm, Sun & Fun Holidays, Sütödetech

Forrás: Rallysport.hu