Mads Ostberg nyerte a Salgó Rallyt.

Vincze Ferenc lett második megelőzve Velenczei Ádámot. A címvédő Hadik András baleset miatt kiesett.

Tehát a 2022-es Salgó Rally harmadik szakaszán egy szakaszgyőzelemmel állt az élre Mads Ostberg és Patrik Barth. A Citroenes páros később még három szakaszt nyert. Végül 16,4 másodperccel nyertek Vincze Ferenc és Németh Gergely ellőtt. A Korda Racing párosa az első gyors rajtjában lefulladt, majd a következőn megütött egy rönköt, amitől elment a futómű a Skodán.

Mads Ostberg nyerte a Salgó Rallyt. Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt óvatosan kezdett, délután volt gondjuk az átbeszélővel, ennek ellenére megcsípték a harmadik helyet. A negyedik helyen végző Klausz Kristóf és Csányi Botond kettős szintén megütötte az autó futóművét Bátonyterenyén. Turán Frigyes és Farnandi Ágnes már az első szakasz előtt defektet kaptak, és nem volt idejük kicserélni, így csak fújtak bele. Így az összetett 13. helyéről kezdték a felzárkózást, végül az ötödik helyen zárták a 2022-es Salgó Rallyt.

Nagyobb lemaradással Osváth Péter és Répási Zoltán lett a hatodik. Bodolai László és Deák Attila kétszer is a leggyorsabb volt Bátonyterenyén, de aztán Cereden defektet kaptak, amivel elúszott a harmadik hely. Hetedikként finiseltek.

A címvédő Hadik András és Kertész Krisztián az utolsó előtti gyorson esett ki baleset miatt. A páros jól van.

A Peugeot Kupában Hangodi Bendegúz és Bunkoczi László diadalmaskodott. A címvédő közel másfél perc előnnyel nyert a Berta László-Császár László duó előtt. Trencsényi Vince és Szegedi Máté lett a harmadik.

Mads Ostberg nyerte a Salgó Rallyt. Az ORC-t Friedmann Zsolt és dr. Kovács Annamária nyerte a Bertalan Márton-Mózes Máté és Galgóczi Norbert-Turai István párosok előtt.

Salgó Rally 2022 nem hivatalos végeredménye ITT tekinthető meg.

A bajnokság áprilisban a Boldogkő Rallyval folytatódik.

Forrás: Rallyfans.hu