Jövőre is visszatér a VB Észtországba.

Egy igazán példamutató rendezéssel Észtország hatalmas sikerre tett szert a világbajnokság berkeiben. A Rally Estonia mindig is közkedvelt esemény volt, és az elmúlt évben letette a névjegyét a WRC asztalára – ezt a sorozat promótere meg is köszönte mégpedig egy további kétéves szerződés aláírásával.

Jövőre is visszatér a VB Észtországba. Ott Tanak legnagyobb örömére legalább két hazai eseményen is bizonyíthatja versenyképességét a rali krémjében, ugyanis az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Rally Estonia szervezője megállapodást kötött a WRC promóterével, hogy 2022-ig a sorozat része legyen az esemény.

A futam promóciós esemény volt mind 2018-ban, mind 2019-ben, de a koronavírus járvány fényében 2020-ban teljes körű világbajnoki forduló lett. A ralit széles körben elismerték a szezon egyik legjobban szervezett versenyeként, amelyet a hazai hős, Ott Tanak nyert meg rajongói legnagyobb örömére.

Termékeinket ide kattintva megtekintheti…

Jövőre is visszatér a VB Észtországba. A Rally Estonia sikere miatt a szervezőgárdát kezdetben a 2021-es naptárban szereplő helyezéssel jutalmazták, de ezt a megállapodást most egy évvel meghosszabbították 2022-re. Jona Siebel, a WRC promótere elmondta, mi győzte meg őket és az FIA-t, hogy meghosszabbítsák a murvás futam iránti elkötelezettségüket. „Először is kiemelkedő esemény volt, így azt mondhatnám, hogy az elmúlt év teljesítménye döntési szempont volt. Továbbá arról sem szabad elfeledkeznünk, hogy az észt rajongók milyen páratlan szenvedéllyel tekintenek e sportágra. Ebben úgy gondolom, nagy szerepet játszik Ott és Martin világbajnoki címe is.”

Az idei évben a Rally Estonia a sorozat hetedik fordulójaként láthatja vendégül a mezőnyt, és július 15-18-ig tarthat, mely egyben a legendásnak mondható finn megmérettetés előszeleként különösen izgalmas pillanatokat hozhat a versenyzőpárosok és a rajongók részére egyaránt.

Forrás: Rallysport.hu