Hello Umea: a Svéd Rali északra költözik!

A Svéd Rali szeretné megtartani a helyét a Rali Világbajnokságon, aminek feltétele, hogy a versenyt havon és jégen tudják megtartani. Ezért a szervezők a Varmland tartományból északra költöztetik a versenyt.

Több mint 12 hónapnyi keresés után úgy tűnik, hogy megvan a megfelelő helyszín, a Stockholmtól cirka 600 kilométerre északra, fekvő Umea városára esett a választás: itt kerül megrendezésre a 2022-es svéd verseny.

Hello Umea: a Svéd Rali északra költözik! „Umea erőssége, hogy a stabil téli viszonyok mellett megfelelő hotelkapacitással rendelkezik és a szervizparknak, illetve a versenyközpontnak is jó helyet találtunk a Nolia kiállítási területen.” – összegezte a szervezők főnöke, Glenn Olsson. „Östersund és Lulea is nagyon ígéretes ajánlatot tettek, és komoly lelkesedést mutattak, de összességében Umea-é volt a svéd ralihoz legjobban illő koncepció.”

A régióban 15 különböző gyorsasági szakasz van a város 50 kilométeres körzetében, amiket eddig csak svéd bajnoki futamokon használtak.

Viszlát Varmland!

Termékeinket ide kattintva megtekintheti…

Hello Umea: a Svéd Rali északra költözik! A svéd rali 1973 óta íródó vb-s történelme során eddig mindig a Varmland tartomány volt a verseny központja. „Mindenki nagyon büszke lehet magára, aki az évek folyamán a lelkesedésével és a fáradtságos munkájával segítette azt, hogy a versenyt a vb-n tartsuk.” fejezte ki köszönetét Olsson, aki reméli, hogy a költözés meghozza a remélt szerződéshosszabbítást a WRC promóterével.

Yves Matton, az FIA raliért felelős vezetője így kommentálta a hírt: „Az északra költözés egy szükséges lépés volt az utóbbi évek kihívásokkal teli versenyei után. Umeå egy nagyon ígéretes hely, és ott nagy az esély, hogy a versenyen biztosítottak legyenek a tökéletes körülmények. És ha egy havas versenyről van szó, mindannyian erről álmodunk.”[Szerkesztőségünknek már többször volt szerencséje a környéken járni télen, és hóból és szép nagy hófalakból sosem volt hiány és az utak is …. rendben voltak…]

Forrás: Rallysport.hu