WRC győzelem a Mikulás rallyn.

December 4-én vasárnap volt a szokásos, már – már tradicionálisnak mondható szezonvégi, tét nélküli buli verseny, az immár 26. Mikulás rally, a Veszprém környéki lőterek murvás útjain.

WRC győzelem a Mikulás rallyn. A futamra előfutókkal, amatőrökkel, tereprallysokkal és rallysokkal együtt mindössze 73-an neveztek. A programban három gyorsasági szakaszt jelöltek ki, ezek voltak a Nagylőtér – 13,8 km, a Gyártelep – 4 km és Kislőtér – 20,4 km hosszban, mindegyiket kétszer kellett megfutnia a párosoknak, összességében bő 76 km hosszban. Szerencsére mindegyik gyorsaságit meg tudták tartani, nem kellett törölni egyet sem.

WRC győzelem a Mikulás rallyn. A futamot végül 43 páros fejezte be, az abszolút győztes a Bútor Róbert – Tagai Róbert duó lett a Citroen C3 WRC-vel. Egyedüli épkézláb ellenfélként követte őket a Klausz Kristóf – Papp Tamás kettős a Skoda Fabia Rally2 EVO-val 0,8 másodperc hátránnyal, míg a dobogó legalsó fokára a László Martin – Berendi Dávid páros állt fel szintén Skoda Fabia Rally2 EVO-val.

A futam részletes eredményei itt találhatóak,

https://hauserresults.hu/live/live.php?error=public&ev=190&s=-10&a=12,13

Az év utolsó hazai rally versenye a december végi Szilveszer rally lesz a Hungaroringen és annak szűk környezetében.

Forrás: tommy-autosport.blog.hu