Pernilla Solberg lett a WRC Bizottság elnöke. Petter Solberg felesége, és Oliver Solberg édesanyja, tölti be a tisztséget két évig töltheti be. A WMSC szerdai ülésén öt nőt neveztek ki elnökké és alelnökké.

Pernilla Solberg a WRC Bizottság elnöke, így azt követően, hogy korábban az FIA Rallycross technikai munkacsoportjának tagjaként és a rallycross csapatok képviselőjeként dolgozott az FIA Off-Road Bizottságában. Petter Solberg feleségének és Oliver Solberg édesanyjának feladata az új munkakörben a WRC folyamatos fejlődése, növekedése és irányítása lesz.

A többszörös török női rally bajnok, Burcu Cetinkaya a FIA Nők a Motorsportban Bizottság elnöke lett.

Elise Racette lett az FIA Önkéntesek és Tisztviselők Bizottságának elnöke, miután hosszú ideje irányította a önkéntesek munkáját az F1-es Kanadai Nagydíjon.

Pernilla Solberg lett a WRC Bizottság elnöke. Emilia Abel, az Ypres Rally igazgatója, valamint az Észt Autósport Szövetség Rally Bizottságának vezetője lett a FIA Közuti Sportbizottságának elnöke. Nathalie McGloint, aki jelenleg az egyedüli tetraplégiás versenyző a világon, továbbra is az FIA Fogyatékossági és Akadálymentesítési Bizottságának elnökeként végezheti munkáját.

„Örömmel üdvözlöm minden új bizottsági elnökünket és elnökünket a Motorsport Világtanácsban – mondta Mohammed Ben Sulayem, FIA elnök. – Az FIA elkötelezett amellett, hogy növelje az FIA-n belüli vezető pozíciókban lévő nők számát és ezek a legutóbbi, érdemeken és szakmai hitelességen alapuló kinevezések fontos lépést jelentenek ennek elérésére tett erőfeszítéseinkben.”

Forrás: Rallycafe.hu