Oliver Solberg aláírt a Hyundai-hoz.

Frissített felállással folytatja menetelését a Hyundai Motorsport a világbajnokság WRC2-es mezőnyében, Ole Christian Veiby marad, aki mellé a Rally Hungary-t is megjárt ifjú titán, Oliver Solberg érkezik.

A Hyundai Motorsport hivatalos keretek között bejelentette, hogy Oliver Solberg és Ole Christian Veiby kapja meg a lehetőséget a csapat színeiben a bizonyításra a 2021-es világbajnoki szereplésre. A WRC 2-esek mezőnyében, megerősítve a csapat folyamatos elkötelezettségét a jövő tehetségeinek ápolásában.

A két versenyző első ízben győztes Hyundai i20 R5-ben fog versenyezni, mielőtt átállnak a vadonatúj Hyundai i20 N Rally2 autókra, mely előzetes tervek szerin a szezon közepén kerülhet bevetésre. Az új autó egyébként november végén sikeresen teljesítette első tesztjeit. Solberg és Veiby 2021-es rajthoz állásainak pontos ütemezését később közli a csapat.

Oliver Solberg aláírt a Hyundai-hoz. Oliver az ismert Solberg család legfiatalabb tehetsége, aki csupán 19 éves. Mindazok ellenére, hogy egész életében a világbajnokság körül sürgött-forgott apukájának köszönhetően, a pályafutását crosskartban kezdte el. 15 évesen már Lettországban, valamint a rallycross mezőnyében tanulta a rali mesterségét.

2019-ben lépett fel az R5-ös gépek közé, megszerezve a lett / észt / balti címet. Ugyanebben az évben debütált a világbajnokságon a Wales Rally GB-n, és megszerezte első WRC 3-as győzelmét az idei Rally Estonia versenyen. Ezen felül megszerezte az FIA ERC1 junior címét. A svéd-norvég fiú most kétéves megállapodást írt alá a Hyundai Motorsporttal.

Termékeinket ide kattintva megtekintheti…

Oliver Solberg: „Hihetetlen, hogy a Hyundai Motorsporthoz csatlakozhatok. A csapat legújabb eredményei mindent elmondanak – kétszer a gyártók bajnoka a WRC-ben, valamint kimondottan sikeres a Customer Racing részleg. Nagyon izgatott vagyok, hogy ilyen csapattal folytathatom a pályafutásomat. Alig várom, hogy ezektől a nagyszerű srácoktól tanuljak, akik évek óta részesei a Hyundai egyesületének.

Várom az i20 R5, majd az i20 N Rally2 autó vezetését a jövő évi teljes WRC 2 kampány részeként. Nyerő mentalitással és a Hyundai világszerte történő képviseletének fontos felelősségével megyünk be a bajnokságba. Örülök annak is, hogy egy másik fiatal versenyző, Ole Christian Veiby szerepel a WRC 2 összeállításában. Remélem, hogy ez az elkötelezettség még nagyobb lehetőségeket nyit meg előttem a jövőben.”

Oliver Solberg aláírt a Hyundai-hoz. Veiby eközben már jól ismeri a Hyundai Motorsportot és a Hyundai i20 R5-öt, miután a 2020-ban megrendezett hét fordulóból ötöt teljesíthetett. Első WRC 2-es dobogós helyezését egy második hellyel tudhatta le a Svéd Rallyn, szülőföldjén, Norvégiában, ahol 2016-ban debütált. A Hyundai i20 R5 felülvizsgált specifikációjának első idényében Mexikóban (harmadik) és Szardínián (második) további dobogókat adott karrierjéhez, míg a versenyzői rangsorban a negyedik helyet szerezte meg.

OC Veiby: „Nagyon örülök, hogy a Hyundai Motorsport családban maradhatok. Nagyon élveztem a versenyt az idén a Hyundai i20 R5-tel – sokat tanultam, és örömmel folytatom a megkezdett munkát. A 2020-as szezon nem úgy alakult, ahogy szerettük volna. Három dobogós helyezést értünk el az öt WRC 2 futamon, melyeken rajthoz állhattunk, de nem titkolom, hogy valóban nyerni akartunk, és a dobogó legfelső fokán szerettünk volna ünnepelni.

Nagyon más és kihívásokkal teli év volt, és várom, hogy legyen még egy évem legalább a megfelelő küzdelemhez a WRC 2-ben. Az idényt az R5-ös autóval kezdjük, de az év folyamán bemutatkozik az új Hyundai i20 N Rally2 autó, és nagyon izgatott vagyok, hogy átülhetek a legújabb fejlesztésbe. Az is nagyszerű, hogy Oliver csatlakozik hozzánk. Biztos vagyok benne, hogy színt hoz a csapatba, és nagyon inspiráló lesz számomra, hogy ilyen szenvedélyes versenyzővel dolgozhatok együtt.”

Oliver Solberg aláírt a Hyundai-hoz

Oliver Solberg aláírt a Hyundai-hoz. A Hyundai Motorsport évek óta bizonyította elkötelezettségét a feltörekvő tehetségek felismerése és támogatása mellett, három évvel ezelőtt Jari Huttunen finn pilótát vette szárnyai alá. Huttunen 2020 folyamán megmutatta, miért olyan izgalmas tehetség, aki idén megszerezte a lengyel nemzeti címet, valamint a WRC 3 bajnoki kitüntetéseket. A Hyundai Motorsport továbbra is elkötelezett Huttunen támogatása mellett, akinek a következő szezonra vonatkozó programja megfelelő időben ki lesz hirdetve.

Andrea Adamo, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke: „A WRC második egymást követő gyártói címének hátterében fontos, hogy megerősítsük elkötelezettségünket a fiatal tehetségek és a feltörekvő csillagok iránt. Örömmel üdvözölhetjük Oliver Solberget a Hyundai Motorsport családban, aki csatlakozik ahhoz az Ole Christian-hoz, akivel idén már együtt dolgoztunk.

Mindkettő izgalmas tehetség és határozottan „nézni való” versenyzők. Olivernek természetesen nagyon jól ismert vezetékneve van, de már elkezdte bizonyítani is, olyan eredményekkel, mint a WRC 3 észtországi győzelme. Ole Christian is ígéretes eredményeket hozott az i20 R5-össel az év során. Bízunk benne, hogy mindkét fiatal tehetség kezdetben nemcsak az R5-ös autónkban versenyezhetnek, hanem vadonatúj Hyundai i20 N Rally2-esben is bizonyíthatják tudásukat, amely modellek várhatóan versenyképesen debütálnak a szezon közepén.

Ügyfélosztályunk hevesen dolgozott ebben a kihívásokkal teli évben, hogy versenyképes autókat állítsanak elő a párosok számára szerte a világon, ezért örömmel látjuk, mit tehetnek vevőink a 2021-es szakaszokon az ambiciózus pilótákkal. Az emelkedő csillagokról nem beszélhetünk anélkül, hogy megemlítenénk Jari Huttunent, akit 2017 vége óta kötnek a Hyundaihoz. Fantasztikus szezonja volt 2020-ban, beleértve a lengyel bajnokságot és a WRC 3 bajnokságot. Dolgozunk Jari 2021-es programján, és a későbbiekben erről még többet fogunk elárulni.”

Forrás: Rallysport.hu