Nasser Al-Attiyah nyerte a Dakart.

A katari Nasser Al-Attyiah és navigátora Mathieu Baumel nyerte a 45. Dakar Rallyt az autós kategóriában. A Toyotával versenyző tereprally világbajnok ötödik Dakar elsőségét szerezte, sorozatban másodszor diadalmaskodott a versenyen.

A zárónap 136 kilométeres speciálszakaszán csak az volt a kérdés utoléri e a technika ördöge Nasser Al-Attiyahékat. A duónak és a Toyota Gazoo Racingnek is bőven van annyi tapaszatalata, hogy a kérdés csak elméleti volt, Nasser Al-Attiyah 4 perc 5 másodperces hátránnyal ért célba a győztes Mattias Ekström mögött és ezzel megnyerte a 45. Dakar Rallyt.

Nasser Al-Attiyah nyerte a Dakart. Nasser Al-Attyiah a harmadik speciálon állt az élre és végig ott is maradt. Míg a többieknek komoly gondokkal kellett megbírkózniuk, a katari defektből is kevesebbett kapott, a jelentősebb technikai hibák is elkerülték, és a navigációval sem tévedett nagyot.

Sebastien Loeb a második helyen fejezte be a Dakart. A francia a Dakar elején egy defektsorozat miatt veszített annyi időt, hogy elveszett az esélye a győzelemre. Ennek ellenére hatalmas felzárkózást mutatott be, és végül 1 óra 18 perce hátránnyal lett második.Guerlain Cicherit nyerte a Dakar utolsó szakaszát.

Nasser Al-Attiyah nyerte a Dakart. A francia a Prodrive Hunterrel remek tempóban ment amikor nem volt problémája, de a második és a negyedik szakaszon annyit veszített, hogy neki is csak a jó szakaszeredmények elérése lehetett a célja a verseny első harmada után.

Mattias Ekström a zárónapon is második lett az Audival. Ekström az utolsó napokban végre gondmentesen autózhatott és rendre ott volt az első háromban. A teljesítménye apró gyógyír a másik két autóját elveszítő német csapatnak, akiknél Sainz és Peterhansel is kénytelen volt feladni a versenyt.

A 2023-as Dakar a Toyota totális sikerét hozta, az első hatba csak Loeb tudott beférkőzni, a többi helyen a japánok végeztek.

A zárószakasz eredménye: 1. Cicherit 1:09:24, 2. Ekström +1:36, 3. Halpern +1:53, 4. Przygonski +3:08, 5. Lategan +3:44, 6. De Villiers +4:09

A 45. Dakar végeredménye az autósok között: 1. Al-Attiyah 45:03:15, 2. Loeb +1:18:49, 3. Moraes +1:38:31, 4. De Villiers +2:29:12, 5. Lategan +2:36:23, 6. Yacopini +4:27:09

Forrás: Rallycafe.hu

Fontos Információ!

Kedves Érdeklődő/Vásárló!

A weboldalon a 2024-es termékek és árak frissítése folyamatban van. Kérjük rendelés előtt érdeklődjön e-mailben az info@avc.hu elérhetőségen a termék/termékek elérhetősége és ára miatt. Köszönjük a megértést.

Azokra a termékekre ahol a cikkszám 2024-el kezdődik ez a felhívás nem vonatkozik.

In-Car-Tel Kft.

This will close in 23 seconds