Nasser Al-Attiyah navigátort váltott. Elváltak az ötszörös Dakar-győztes Nasser Al-Attiyah és a 2014 óta neki navigáló Mathieu Baumel útjai. Hétvégén raliversenyen indul a katari klasszis.

Nasser Al-Attiyah navigátort váltott. Felbomlik a sikerpáros: az idei Dakar után különváltak Nasser Al-Attiyah és navigátora, Mathieu Baumel útjai. A katari pilóta és francia társa 2014 óta dolgozott együtt. Már 2015-ben meg tudták nyerni a Dakart, amit megismételtek 2019-ben, 2022-ben és 2023-ban is.

Emellett a ralipályákon is egy párost alkottak, temérdek sikert értek el ebben az időszakban. Rengeteg bajnoki címet nyertek a katari térségben, nyertek Európa-bajnoki futamokat, és 2015-ben együtt lettek a WRC2 világbajnokai is ebben a szakágban.

A most hétvégén esedékes Qatar International Ralin viszont már nem együtt indulnak: Al-Attiyah mellett ezúttal az olasz Giovanni Bernacchini diktálja majd az itinert.

Az egyre nagyobb presztízsű versenyt egyébként az utóbbi években is rendre Al-Attiyah nyerte olyan világsztárok előtt, mint Mads Ostberg, Andreas Mikkelsen vagy éppen Kris Meeke. Ezúttal is ott lesz a mezőnyben Ostberg, az ERC tavalyi ezüstérmese, Martins Sesks, valamint a Ford korábbi és a Skoda jelenlegi gyári pilótája, Pierre-Louis Loubet is.

Minden változik?
Al-Attiyah Dakarja nem alakult jól, hiszen a korábbi sikercsapatát, a Toyotát elhagyva a Prodrive-hoz igazolt. Ám a Hunter szinte minden nap cserbenhagyta a sivatagban, és végül ki is esett Baumellel az oldalán. Az idő előtt hazamentek Szaúd-Arábiából, méghozzá kissé viharos körülmények között.

Nasser Al-Attiyah navigátort váltott. A katari pilóta egyébként a következő évekre aláírt a Dacia új projektjéhez, amit szintén a Prodrive fog majd menedzselni, de az autó mai bemutatóján nem volt ott, ellentétben tervezett csapattársaival, Sebastien Loebbel és Cristina Gutierrezzel.

Al-Attiyah ráadásul pár nappal a Dakar után a közösségi oldalán egy toyotás videót posztolt, és a hazautazása óta nem szólalt meg a jövőjével, vagy a Prodrive-val kapcsolatban, pedig három hét múlva már ott kell lennie a világbajnokság következő futamán, Abu Dhabiban.

Frissítés: Időközben az is kiderült, hogy Al-Attiyah új partnere a korábban Stephane Peterhansel oldalán Dakart nyerő Edouard Boulanger lesz a terepraliversenyeken, míg Baumellel kapcsolatban hangsúlyozta, hogy az emberi kapcsolatuk továbbra is kiváló, de a szakmai együttműködésük már nem volt olyan jó, mint régen.

Az idei Dakar Nasszer-jelenségéről a Formula Podcast értékelőjében részletesen is beszéltünk, hallgassátok meg:

Forrás: Formula.hu

Fontos Információ!

Kedves Érdeklődő/Vásárló!

A weboldalon a 2024-es termékek és árak frissítése folyamatban van. Kérjük rendelés előtt érdeklődjön e-mailben az info@avc.hu elérhetőségen a termék/termékek elérhetősége és ára miatt. Köszönjük a megértést.

Azokra a termékekre ahol a cikkszám 2024-el kezdődik ez a felhívás nem vonatkozik.

In-Car-Tel Kft.

This will close in 23 seconds