Itt a Hyundai legújabb R5-ös autója.

Lehullt a lepel a Hyundai Motorsport legújabb üdvöskéjéről – az i20 N Rally2 modell igazán ígéretes pályafutás előtt áll, hiszen a tekintélyes külsővel megtervezett raliautót nemzetközi, nemzeti és regionális sorozatokban is egyaránt láthatjuk majd rajthoz állni.

A Hyundai Motorsport Customer Racing bemutatta az i20 N Rally2-t, egy teljesen új, privát csapatoknak és versenyzőknek szánt raliautóját. A friss tervezés a Hyundai i20 R5-ös utódja valójában, amellyel a Hyundai Motorsport 2015 végén lépett be a sportág vérkeringésébe. Az i20N Rally 2 a tervezőcsapat által az elmúlt öt évben megszerzett tapasztalatokra építve továbbfejlesztett. Teljes körű csomagot nyújthat mindazok számára, akik bizalmat szavaznak a méregzsáknak.

Itt a Hyundai legújabb R5-ös autója. Az autó alapja a vadonatúj i20 N futóműve. Az i20 N első ízben hozza az N márka nagy teljesítményét az i20 kínálatába, hogy versenypályára való képességgel és motorsportos eredménnyel rendelkező hatchback-et hozzon létre. A friss fejlesztés a közúti modell dinamikus megjelenésére épít. A Hyundai új „Érzéki Sportosság” identitásának része -, amely számos elemet tartalmaz, amelyeket a motorsport világa ihletett.

Bár az i20 R5 ötfokozatú szekvenciális sebességváltója továbbra is az új dizájn hajtóműve, az i20 N Rally2 szinte minden más része, ideértve az 1,6 literes turbómotort is. Vadonatúj és a 2020 januárjában megkezdett tervezési folyamat eredménye. A munkát egy speciális tervezői és mérnöki csoport futtatta végig, figyelembe véve az i20 R5 projekt ötéves tapasztalatát.

Ennek során kihasználhatták a Hyundai Motorsport Customer Racing fantasztikus és egyben eredményes előrehaladását az i20 R5 kezdeti bevezetése óta, amely idő alatt a részleg maroknyi emberből 60 fős csapattá nőtte ki magát.

Termékeinket ide kattintva megtekintheti…

Ez a növekedés az i20 R5 fejlesztésében is megmutatkozott. A fejlesztőmérnökök folyamatos munkája az elmúlt évadokban számos frissítést adott hozzá az alapul szolgáló autóhoz, amely módosított kezelhetőséget és teljesítményt eredményezett. Az i20 N Rally2 bevezetése magában hordozza ezeket a fejlesztéseket. Míg a vadonatúj futóműre való váltás további nagy előrelépést tesz lehetővé az autó kialakításának szinte minden aspektusában.

Az új futómű alkatrészek és lengéscsillapítók minden felületen vezető barátabb kezelhetőséget biztosítanak az autó számára. Ez a tulajdonság létfontosságú a Rally2 kategóriában. Amely számos országos és regionális bajnokság, valamint a nemzetközi WRC 2 és WRC 3 osztály alapját képezi, és mind a hivatásos versenyzők, mind a pusztán az örömért versenyzők számára választott autó.

Itt a Hyundai legújabb R5-ös autója. Az új modell célja az i20 R5 sikerének folytatása, amely számos címet szerzett a privát csapatokkal, köztük országos címeket Spanyolországban, Portugáliában és Lengyelországban a 2016 végi bemutatkozás óta. Természetesen az i20 R5-ös csapatok továbbra is ugyanolyan magas szintű támogatást élveznek, mint eddig – zavartalanul az új autó megjelenésével.

Itt a Hyundai legújabb R5-ös autója

Az i20 N Rally2 átfogó tesztelési programja még ebben a hónapban megkezdődik, az első szállításokat az ügyfeleknek és a végső homologizációt 2021 nyarára tervezik.

Andrea Adamo, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke: „A Hyundai i20 R5 volt a Hyundai Motorsport Ügyfélosztályának első autója, az új i20 N Rally2 pedig megmutatja, milyen messzire jutottunk a részleg alapítása óta eltelt öt évben. Az elkötelezett tervezői és mérnöki csapatunk által elvégzett munkának köszönhetően az új autó minden területen javulást mutat az eredetihez képest.

Most arra összpontosítunk, hogy teszteljük az autót a tervezés minden aspektusának továbbfejlesztése érdekében, mind a teljesítmény, mind a megbízhatóság javítása érdekében, miközben biztosítjuk, hogy a kezelhetőség lehetővé tegye ügyfeleink számára a lehető legjobb eredmények elérését, amikor megkezdhetik versenyzéseiket az i20 N Rally2-es modellel a jövő évben.”

Forrás: Rallysport.hu