Győzelemmel ünnepli 100. futamát a Suzuki.

A Kanári-szigetek Rally volt a Suzuki történetének 100. Rallyversenye, mely után győzelemmel ünnepelhet, miután Joan Vinyes és Jordi Mercader megnyerte az ERC Open kategóriát.

Győzelemmel ünnepli 100. futamát a Suzuki. A Rally Európa-bajnokság harmadik versenye, a Kanári-szigetek Rally volt a Suzuki 100. futama, melyen csak célba kellett érnie valamely ERC Open kategóriában induló versenyzőnek, hogy győzelemmel ünnepelhessen a japán gyártó.

Tehát a kategóriában a spanyol Alberto Monarri-Carlos Cancela és az andorrai-spanyol Joan Vinyes-Jordi Mercader kettős állt rajthoz egyaránt Suzuki Swift R4lly S típusú autóval.

A csütörtöki szuperspeciálon még a spanyol páros kezdett szakaszgyőzelemmel. Pénteken az első szakaszon azonban már az andorrai-spanyol kettős állt a kategória élére, és miután a negyedik szakaszon Monarriék kiállni kényszerültek végül simán 48:02,4 perc előnnyel nyertek Vinyesék a szombaton visszaálló spanyol riválisaik előtt.

Győzelemmel ünnepli 100. futamát a Suzuki. A Suzuki azonban nemcsak a Rally Európa-bajnokságon állt rajthoz korábban, hiszen a 2008-as Rally Világbajnokságon gyári csapattal voltak jelen. Suzuki SX4 WRC-vel és finn Toni Gardemeister-Tomi Tuominen és svéd Per-Gunnar Andersson-Jonas Andersson kettőssel a gyártók bajnokságában az ötödik helyet szerezték meg a Citroen, a Ford Abu Dhabi, a Subaru és a Stobart VK Ford csapat mögött és a Munchi’s Ford csapat előtt.

Az egyéni bajnokságban PG Andersson volt a sikeresebb és aki 12 ponttal a bajnokság 12. helyén, míg Gardemeister 10 ponttal a 13. helyén zárta a szezont.

Forrás: Rallycafe.hu