Ismét teljes csapattal száll harcba a Korda Racing az Országos Rallye Bajnokságban, a bajnoki ponttáblázat éllovasa, Vincze Ferenc mellett Hevesi István, Kerék Balázs, Makovics Ádám és Vizelli Károly száll harcba a TAXI 4 Székesfehérvár Rallyn.

Hosszabb szünet után, a Székesfehérvár környéki aszfaltos pályákon folytatódnak az Ország Rallye Bajnokság küzdelmei az előttünk álló hétvégén. A mezőny legutoljára áprilisban, Miskolcon mérte össze erejét, miután eredetileg Szombathely murvás pályái következtek volna, azonban a verseny szervezői néhány héttel a rajt előtt visszaléptek a futam megrendezésétől. A bajnoki pontvadászat harmadik állomásának így Székesfehérvár adhat otthont, amely elé fokozott izgalommal tekint a Korda Racing.

Vincze Ferenc és Bacigal Igor mindkét idei futamot megnyerte, A parádés szezonkezdetnek köszönhetően pedig 17 pontos előnyre tettek szert a bajnoki ponttáblázat élén. A páros esélyeit fokozza, hogy a pilóta címvédőként érkezik Fejér megyébe, hiszen tavaly győztesként zárta a ralit.

Az éllovas duó mellett további négy páros száll még versenybe a Korda Racing színeiben Székesfehérváron. Vincze Ferkóék mellett ezúttal sem hiányozhat a rajttól Kerék Balázs, Makovics Ádám és Vizelli Károly sem, valamint visszatér a bajnokság vérkeringésében a Miskolc Rallyt kihagyó Hevesi István is.

“Nagyon kedvező előjelekkel érkezünk Fehérvárra, de nagyon komoly csatára számítunk!” – fogalmazta meg várakozásait a rajt előtt Korda Erik. ”Ferkóékkal közösen eddig három közös versenyünk van és mindhármat sikerült megnyerni, nyilván szeretnénk ezt a sorozatot Székesfehérváron is folytatni, de nagyon nehéz dolgunk lesz, mert az ellenfelek sem ölbe tett kézzel várják a rajtot. Igyekeztünk mi is a lehető legalaposabban felkészülni, Ferike elmondása szerint kedden a szezon eddig legjobb tesztjét tudtuk le Cereden, pedig az eddigiek sem voltak gyengék. A teszten részt vett még Kerék Balázs is a kis Citroennel, a rajtig pedig csatlakozik még Hevesi Pisti, Vizelli Károly és Makovics Ádám a csapathoz, úgyhogy a szezonnyitó után ismét teljes csapattal támadunk. A Székesfehérvér Rally egyértelműen a szezon leggyorsabb versenye, Ferike tavaly 133,1 km/h órás átlagsebességgel hódította el az első helyet, szóval nem nagyon lesz lehetőség hibázni, ezért minden párosunknak balesetmentes versenyzést és sok sikert kívánok!”

A Korda Racing versenyzői a TAXI4 Székesfehérvár Rallyn:

9 Vincze Ferenc/Bacigal Igor Skoda Fabia R5

36 Hevesi István/Józsa Péter, Mitsubishi Lancer EVO VI

37 Kerék Balázs/Őry Tamás, Citroen DS3 R3

44 Makovics Ádám/Szabó Tamás, BMW M3

65 Vizelli Károly/Nagy Péter, Lada VFTS

Forrás: Rallysport.hu