Tragédia: Meghalt egy motoros a 2021-es Dakaron.

A sivatagi verseny utolsó napján érkezett a rossz hír: ez a Dakar Rali sem végződött haláleset nélkül. A vasárnap balesetet szenvedett. Amatőrként induló Pierre Cherpin hunyt el, miközben repülővel Franciaországba szállították.

Tehát keserűen fejeződik be a 2021-es Dakar Rali. Az 52 éves, amatőrként versenyző Pierre Cherpin – aki a szervizcsapat nélküli Original by Motul kategóriában szerepelt –, a 7. szakaszon bukott. A franciát eszméletlen állapotban vitték kórházba, ahol megműtötték és mesterséges kómába helyezték.

Cherpin állapota megengedte, hogy repülőgéppel Dzsiddából Lille-be szállítsák. A motorversenyző azonban már nem érkezhetett meg, a gépen elhunyt.

Tragédia: Meghalt egy motoros a 2021-es Dakaron. „A Dzsiddából Franciaországba orvosi repülőgéppel történő szállítás közben Pierre Cherpin belehalt a sérülésekbe, melyeket a Ha’il és Sakaka közötti hetedik szakaszon történt esése során szenvedett el” – olvasható a szervezők pénteki kiadott közleménye. „A versenyző a 178. kilométernél bukott, 13 óra körül.

Tehát az orvosok eszméletlen állapotban találtak rá, mikor helikopterrel megérkeztek. Miután Sakakában kórházba szállították, az orvosi jelentés súlyos feji traumát és eszméletvesztést állapított meg.

Sürgősen idegsebészeti műtétet kellett elvégezni rajta, melyet követően mesterséges kómában tartották. Állapota stabil maradt az elmúlt néhány napban. Sakakából helikopterrel a dzsiddai kórházba szállították, ahonnan Lille-be juttatták volna tovább.”

Termékeinket ide kattintva megtekintheti…

„Az 52 éves vállalkozónak és a vitorlázás szerelmesének nem volt más ambíciója, csak az, hogy megéljen egy kalandot, anélkül, hogy igazán aggódna a dobogó miatt.

Tragédia: Meghalt egy motoros a 2021-es Dakaron. Azt mondta magáról: ’Amatőr vagyok, nem nyerni akarok, hanem olyan tájakat felfedezni, amelyeket különben sosem látnék. Itt minden izgalmas, a motorozás, a szenvedély megélése és önmagunk megismerése.’ A Dakar teljes tábora őszinte részvétét nyilvánítja családjának, hozzátartozóinak és barátainak” – búcsúztatja a közlemény a négy Dakar Ralin részt vett Pierre Cherpint.

Forrás: Formula.hu