Ranga Péter és Czakó Janek nyerte a szezonnyitót.

Bútor Róbert végig vezetve, autójának erejét maximálisan kihasználva nyerte volna a Székesfehérvár Rallyt, ha nem adja le menetlevelét, így végül az ORB mezőnyben nyerő Ranga Péter szerezte meg a verseny győzelmét is Vincze Ferenc és Velenczei Ádám előtt, míg László Martin defekt miatt a negyedik helyen zárt.

Bútor Róbert és Tagai Róbert rajt-cél győzelmet aratott volna a Székesfehérvár Rallyn, a citroenes páros autójának erejét kihasználva 10-ből nyolc szakaszt nyert és nagy előnnyel az első helyen állt az utolsó szakasz után, azonban szokásához híven ismét leadta menetlevelét, így feladták a versenyt.

Az ORB-ben szombaton takarító, majd vasárnap egy árnyalatnyival jobb pályán vezető Ranga Péter és Czakó Janek nagy csatában tudott nyerni. A skodás páros az első napon még az ORB negyedik helyén állt, és innen sikerült felkapaszkodniuk az élre.Ranga Péter karrierje során másodszor tudott ORB futamot nyerni.

Ranga Péter és Czakó Janek nyerte a szezonnyitót. A második helyet Vincze Ferenc és Percze Nándor szerezte meg, akik bár még vezettek a szombati szakaszok után, vasárnap másodikként rajtolva nem tudtak elég gyorsak lenni, majd az utolsó előtti szakaszon a Skoda gátlója is megsérült. A problémát végül a Power Stage-re megoldva sikerült két helyet javítaniuk és a második helyen zárni 18.9 másodperc hátránnyal.

Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt sem zártak hiba mentes versenyt, hiszen náluk a szombati első szakaszon a kézifékkel volt probléma, később azonban jó tempóban tudtak menni és a verseny harmadik helyén zártak 1.8 másodperccel Vinczéék mögött.

László Martin és Berendi Dávid számára a Power Stage-ig alakultak jól a dolgok, vezetni is tudtak az ORB értékelésben, azonban a záró szakaszon defekt miatt időt vesztettek, így a második hely helyett a negyediken értek célba.

Turán Frigyes és Farnadi Ágnes az első három szakasz után még az ORB értékelés második helyén állt, a negyedik szakaszon azonban megsérült a Volkswagen féltengelye és sok időt vesztett. Vasárnap egy defekt lassította a párost, de így is sikerült az ORB ötödik helyén zárniuk.

A Power Stage-en Klausz Kristóf és Papp Tamás voltak a leggyorsabbak, majd Vincze, Ranga, Velenczei és Turán következtek.

Ranga Péter és Czakó Janek nyerte a szezonnyitót. Az ORB szezon május végén a Salgó Rally aszfaltos pályáival folytatódik.

Székesfehérvár Rally, nem hivatalos végeredmény
1 #12 Ranga Péter / Czakó Janek Skoda Fabia R5 1:16:06.6
2 #2 Vincze Ferenc / Percze Nándor Skoda Fabia Rally2 evo +18.9
3 #5 Velenczei Ádám / Vánsza Zsolt Skoda Fabia Rally2 evo +20.7
4 #16 László Martin / Berendi Dávid Skoda Fabia Rally2 evo +32.6
5 #33 Turán Frigyes / Farnadi Ágnes VW Polo GTI R5 +58.3
6 #6 Német Gábor / Adorján Szabolcs Skoda Fabia Rally2 evo +1:49.1
7 #15 Osváth Péter / Apkó András Skoda Fabia R5 +2:39.4
8 #7 Tóth Tibor / Szabó József Skoda Fabia Rally2 evo +2:40.7
9 #22 Hevesi István / Bottyán János Mitsubishi Lancer Evo VI (ORC) +3:49.5
10 #4 Trencsényi József / Verba Gábor Skoda Fabia Rally2 +2:57.8

Forrás: Rallycafe.hu