Szemtelenül fiatal, és mindezek ellenére már a második WRC-s versenyén dobogóra állhatott Kalle Rovapera. A Toyota reménysége élete első szakaszgyőzelmével pedig még öt plusz pontot is szerzett így remek helyzetből várhatja a folytatást.

Kalle, első dobogós élményed a nagyok között. Hétvégédet többek között az utolsó szakasz is jelentősen meghatározta. Hogyan gondolsz vissza rá?

Rovanpera: „Jelenleg ezt gondolom karrierem legnagyobb élményének. Úgy érzem, itt sikerült eddig a legjobb formámat hoznom, melynek egy szakaszgyőzelem lett az eredménye. Nehéz volt a vasárnapi terep, de úgy látszik, jól sikerült alkalmazkodnom a körülményekhez.”

Jó érzés magabiztosnak lenni?

Rovanpera: „Tényleg jó dolog az autóban magabiztosnak lenni. Nem éreztem úgy, hogy a határon lennénk, jó tempót sikerült diktálnom. Néhány hiba azért becsúszott, szóval van még mit tanulnom. Összességében az érzés nagyon jó, természetesen elégedett vagyok a hétvégével.”

Milyen érzés legyőzni a hatszoros világbajnokot, aki egyben a csapattársad is?

Rovanpera: „Őszinte leszek, nagyon jó! Nem számítottam egyébként arra, hogy ilyen hamar otthonosan fogom érezni magam az autóban, de ahogy Jonne-val beszélgettünk, ez azért még nem elég a sikerhez, más is kell ide. Boldog vagyok, nem számítottam ilyen hamar dobogóra.”

Jari-Matti Latvala 22 éves korával a világbajnokság futamainak a legfiatalabb győztese. Meg tudod fogni őt?

Rovanpera: „Nem tudom, de persze meg fogom próbálni legyőzni, még azért van pár évem, hogy betöltsem a huszonkettőt.”

Jonne, a második eseményed és a dobogón vagy – gondoltad volna, hogy ilyen hamar a legjobb háromban ünnepelhetsz?

Jonne Halttunen (Kalle Rovapera navigátora): „Hogy őszinte legyek, nem gondoltam volna. A pályabejárás és a shakedown nagyon pozitívan telt el, de még akkor sem jutott eszembe a dobogó. Megtettük, ami tőlünk tellett, és most nagyon boldog vagyok. Az utolsó szakaszon egyébként azt éreztem, hogy lassúak voltunk, egyáltalán nem sejtettem, hogy szakaszgyőzelem lesz a vége.”

Forrás: Rallysport.hu

Fontos Információ!

Kedves Érdeklődő/Vásárló!

A weboldalon a 2023-as termékek és árak frissítése folyamatban van. Kérjük rendelés előtt érdeklődjön e-mailben az info@avc.hu elérhetőségen a termék/termékek elérhetősége és ára miatt. Köszönjük a megértést.

In-Car-Tel Kft.

This will close in 23 seconds