Németországban sem lesz idén Rally VB így sajnos a többi néhány ország példáját követve.

Újabb világbajnoki futam esett el a koronavírussal folytatott harcban az Adac Rallye Deutschland csökkentett útvonaltervezettel sem kerülhet megrendezésre. A futam kiesésével a Szardínia Rally időpontja is változik.

A kényszerű változtatás okán, a 2020-as Rally Italia Sardegna három héttel korábbi időpontra került átütemezésre, azaz október 8–11. között kerül megrendezésre a sorozat hatodik állomását jelentő esemény. A versenyzőpárosok számára ez külön öröm, hiszen a szigeten a napos órák száma is több, így a vezetés még élvezetesebb lehet majd számukra.

Mivel Németországban sem lesz idén Rally VB az átütemezés iránti kérelmet az Automobile Club d’Italia szervezősége nyújtotta be, és az FIA, valamint a WRC szervezője egyetértett az új időpont hivatalossá tételével, miután az október közepére tervezett ADAC Rallye Deutschland lefújásra került. Az időpont különösen azért is kedvező, mert a Forma-1 szintén október végével kerül lebonyolításra, így a két esemény még véletlenül sem ütközhet e módosítással.

Termékeinket ide kattintva megtekintheti…

Angelo Sticchi Damiani, az Automobile Club d’Italia elnöke elmondta, hogy a dátum véglegesítése és a többi bajnokság naptárát is figyelembe véve, trükkös feladat volt. De a bizottságban keményen dolgoztunk a 2020-as Rally Italia Sardegna új időpontjának meghatározásán.” – magyarázta. „Nem volt könnyű feladat mindenki igényét figyelembe venni, de úgy gondolom, sikerült dűlőre jutnunk, és a sziget jó időben fogadhatja a versenyzőpárosokat. Ebben a nagyon nehéz évben, határozott célunk, hogy megvédjük hazánkban a nemzeti és a nemzetközi autósportot, megerősítve szerepünket a versenynaptárakban. Ezt a Forma-1 iránti elkötelezettségünk is jól mutatja. Személyesen mondok köszönetet Szardínia régiójának az abszolút támogatásáért, hogy mindez megtörténhetett.”

Mivel Németországban sem lesz idén Rally VB így az olaszok pozitív változása mellett sajnálatos módon német oldalról is negatív hírek kerültek megerősítésre – a Bostalsee központú rendezvény október 15-18-án, a szezon hatodik fordulójaként volt tervezve, de a szervezők a Covid-19-hez kapcsolódó németországi összejövetelek korlátozása miatt lemondták a rendezvényt.

A 2020-as módosított versenynaptár:
1. Monte-Carlo 2020.január 23-26.
2. Svédország 2020.február 13-16.
3. Mexikó 2020.március 12-15.

4. Észtország 2020.szeptember 4-6.
5. Törökország 2020.szeptember 18-20.
6. Olaszország 2020.október 8-11.
7. Belgium 2020.november 19-22.

Forrás: Rallysport.hu