Visszatér a gyökerekhez Craig Breen – az ír fiú a világbajnokság bizonyos eseményei mellett Európa bajnoki szereplésekkel bővíti menetrendjét az idei évben. Breen öt éve után tér vissza az EB-re, és nem titkolt célja, hogy elhódítsa a bajnoki címet.

Craig Breen 2020-ban ismét harcba szállhat az Európa Bajnokságon, miután az MRF gumiabroncs gyártónak őt választotta csapata pilótájának. A 30 éves versenyző 2015-ben már bizonyította versenyképességét az európai sorozatban, akkor a Peugeot versenyzőjeként a bajnoki ezüstérem került a nyakába. Miután két világbajnoki dobogós eredményt, és több pontot bezsebelt a következő két szezonban a nagyok között, Breen bemutatta lenyűgöző sokszínűségét 2019-ben, mely évben négy különféle típusú Rally2-es (korábban R5) autóban szerzett győzelmet.

Miközben az ír végső célja továbbra is a világbajnoki szereplés, az Európa Bajnoksággal kapcsolatos tapasztalata, valamint technikai hozzáértése és kétségtelen sebessége ideális jelöltté teszi az MRF Tyres számára, amely egyesítette erőit a BRC Racing Team-mel a nyolc eseményes EB programra. Breen egyébként a Hyundai Motorsport ügyfélosztálya által támogatott Hyundai i20 R5-össel veszi be kontinensünk versenyeit.

Nagyon örülök, hogy az MRF Gumiabroncs vállalat támogatásával kezdem el ezt a kalandot.” – mondta Breen, aki jobbján Paul Nagle foglal majd helyet. „Tavaly már volt szerencsénk együtt dolgozni, hangsúlyt fektetve a gumiabroncsok fejlesztésére. Biztos vagyok benne, hogy nagyszerű év lesz, hiszen öröm lesz visszatérni néhány olyan ralira, amelyet a múltban teljesíthettem, illetve lesznek olyan helyszínek, melyek az újdonság erejével fognak hatni.”

NBreen visszatér a Rally EB-re

Jean-Baptiste Ley, a Rally EB koordinátora elmondta: „Nagyon örülünk annak, hogy az MRF vállalata a mi bajnokságunkat választotta a nemzetközi ralira való visszatéréshez, melynek keretében termékeit és szolgáltatásait olyan környezetben fogja fejleszteni, ahol a Michelin és a Pirelli már aktív. Craig Breen és Paul Nagle személyeiben az MRF igazán profi párosra tett szert, és biztos vagyok benne, hogy a srácok izgalmas küzdelmeket fognak átélni a sorozat futamain.”

A Team MRF Tyres 2020 programja

Azores Rallye, március 26-28
Rally Islas Canarias, május 7-9
Rally Liepaja május 29-31
77th Rally Poland, június 26-28
Rally di Roma Capitale, július 24-26
Barum Czech Rally Zlín, augusztus 28-30
Cyprus Rally, október 9-11
Rally Hungary, november 6-8.

Forrás: Rallysport.hu

Fontos Információ!

Kedves Érdeklődő/Vásárló!

A weboldalon a 2023-as termékek és árak frissítése folyamatban van. Kérjük rendelés előtt érdeklődjön e-mailben az info@avc.hu elérhetőségen a termék/termékek elérhetősége és ára miatt. Köszönjük a megértést.

In-Car-Tel Kft.

This will close in 23 seconds