Nasser Al-Attiyah: már vezeti a tereprally vb-t. Így a Portugáliában elért sikerével átvette a vezetést a tereprally világbajnokságon. A motorosoknál az ötödik helyen célba érő Ross Branch megőrizte elsőségét.

Nasser Al-Attiyah szakaszgyőzelmével és a másik három napon elért helyezéseivel összesen 15 bajnoki pontot gyűjtött és amihez további 30 járt a verseny első helyéért.

Nasser Al-Attiyah: már vezeti a tereprally vb-t. A Portugáliába még a vb élén érkező Carlos Sainz viszont a negyedik helyért csak 17 pontot kapott és a versenynapokon is csak hét pontot szerzett.  Carlos Sainz így 100-ra növelte bajnoki pontjainak számát. Miközben Nasser Al-Attiyah 112 ponttal hagyja el Portugáliát.

A harmadik helyen továbbra is Yazeed Al-Rajhi áll, de a márkatárs Lucas Moraes 3 ponttal többet szerzett a hétvégén.  Három pontra faragta a hátrányát Yazeed Al-Rajhi 79 pontos szaúdi versenyző mögött.

A portugál fordulóról korán kieső Guerlain Cicherit csak 5 pontot szerzett az első napi szakaszgyőzelemmel. Guerlain Cicherit- nek most 69 pontja van, mögötte Guillaume de Mevius 65 ponttal a hatodik, mivel a versenyt ő sem tudta befejezni.

Nasser Al-Attiyah: már vezeti a tereprally vb-t. A gyártók közt az első  Toyota 143 ponttal vezet. A második 120 pontos Nasser Racing by Prodrive és a 77 pontos X-raid Mini Team előtt.
A motorosok közt a Dakaron és Abu Dhabiban egyaránt második helyen célba érő Ross Branch még úgy is az élen maradt, hogy Portugáliában csak ötödik lett. Adrien van Beveren vasárnap a dobogó alsó fokán ünnepelt, ezzel 5 pontot faragott Branch előnyén, és most 41 pontja van a franciának.

A Portugáliában egyeduralkodó Toscha Schareina idei első vb pontait gyűjtötte a csalódást keltő Dakar és Abu Dhabi Desert Challenge eredmény után, de a sikerért járó 25 ponttal azonnal az ötödik helyre ugrott, megelőzve az Abu Dhabi győztes – így szintén 25 pontos-, Aaron Mare-t.

A két résztvevőből álló gyártó verseny egészen szoros, a Hero 106 ponttal első, de a Hondának is 103 pontja van.

Forrás: Rallycafe.hu