Loeb-el indul a 2025-ös Dakaron a Dacia.

Loeb-el indul a 2025-ös Dakaron a Dacia támogatásával és egy korábbi csapattársa lesz a társa. Az autó felkészítésében a Prodrive is részt fog venni.

A Dacia ma hivatalosan is megerősítette, hogy 2025-től gyártóként részt vesz a Tereprali-világbajnokságon, amely a Dakar Rallyban csúcsosodik ki.

A Dakar tökéletesen szemlélteti a „racionalitás” és az „érzelmek” közötti egyensúlyt, amely a Dacia DNS-ének középpontjában áll. A Dakar a Dacia tesztpályája és ötletlaboratóriuma lesz. Mielőtt vállalnák a 2025-ös szezon kihívását, a Dacia prototípusait már 2024-ben tesztelik a Marokkó Rallyn. Azt nem árulták el melyik modellből készítik a T1+ kategóriájú versenyautót.

Loeb-el indul a 2025-ös Dakaron a Dacia. A Dacia ezt az izgalmas projektet a Renault csoport tudására támaszkodva, valamint a brit Prodrive motorsport- és mérnöki csoportra támaszkodva közelíti meg, amelynek tapasztalata a tereprali prototípusok fejlesztésében világszerte ismert.

A Prodrive 2020 óta vesz részt a Dakar Rallyn. A legutóbbi három Dakaron saját csapataik által tervezett és menedzselt autókkal vett részt, és 2022-ben és 2023-ban összesítésben második helyezést ért el Sébastien Loebbel, aki most a Dacia csapat tagja lesz.

„Mindig vágyom az új kihívásokra, és ezt nem hagyhattam ki! Örülök, hogy a 2024-es Dakar után csatlakozhatok a Daciahoz, és alig várom, hogy elkezdhessem a kalandot, hogy elérjük közös célunkat 2025-től: megnyerni a Dakar Rallyt” – mondta a bejelentés kapcsán Loeb.

A 49 éves Loeb számára ismerős lesz a csapattársa, Cristina Gutierrez Herrero. Az Extreme E-ben tavaly együtt lettek bajnokok Lewis Hamilton X44 csapatában. A 31 éves spanyol hölgy háta mögött is már hét Dakar indulás van.

A Dacia prototípusa szintetikus tesztüzemanyaggal fog működni, amelyet az Aramco szállít.

Forrás: RallyFans.hu