Drámai körülmények között zárult a Rally Világbajnokság olasz állomása, miután Dani Sordo pályafutása második, a Hyundai színeiben pedig első futamgyőzelmét ünnepelte. A dobogó második fokára Teemu Suninen állhatott fel, a harmadik helyen Andreas Mikkelsen érkezett célba.

Svéd Rally Bajnokság – Kristoffersson és Polo GTI R5 dominancia

Johan Kristoffersson és Stig-Rune Skjaermoen nyerte meg a svéd bajnokság harmadik állomását. A Gästabudstrofén ralin több mint egy perces előnnyel állhatott fel a dobogó legfelső fokára a Skoda színeiben rajthoz álló duó, Patrik Flodin és Göran Bergsten előtt. Kristoffersson a Nyköping városa környékén kijelölt 103 versenykilométer tizenkét gyorsasági szakaszából tizenegyet a leggyorsabbként zárt. “Ez volt az első murvás győzelmem, így egyértelműen nagyon boldog és motivált vagyok.” – mondta Kristoffersson. “Úgy gondoltuk, hogy szombaton keményebb keverékű abroncsokat választunk, ami jó döntésnek bizonyult. A felkészülés és a csapat munkája kifizetődött – eszméletlenül örülünk ennek az első helynek.”

Az újabb győzelemmel Kristoffersson a svéd abszolút értékelés második pozíciójába lépett be, akit az a Patrik Flodin előz meg, akit a hétvégén maga mögött tudott tartani. A küzdelem augusztus 16-án folytatódik a Rally Kolsvarundan keretében.

Francia Rally Bajnokság – William Wagner a Polo GTI R5-ben dobogón ünnepelt

Erős és kitartó teljesítményének köszönhetően William Wagner és Kévin Millet a Sébastien Loeb Racing támogatásával a Rally Vosges harmadik helyének örülhetett. A futamot egyébként Wagner csapatának feje, Sebastien Loeb és állandó társa, Sebastien Loeb és Daniel Elena nyerte meg a Hyundai i20 Coupe WRC-vel.

Miután a belga-francia duó a Volkswagen Polo GTI R5-ben péntek este elcsípte az ötödik helyet, szombaton és vasárnap komoly harcok közepette még két pozíciót sikerült kedvező irányba javítani. A fiatal versenyző számára három szakaszgyőzelem is összejött kategóriájában, így ténylegesen megérdemelték a dobogón való ünneplést vasárnap délután. A francia bajnokság ötödik futamára aszfaltos körülmények között a Rally Aveyron Rouergue keretében kerül sor július 5-6. között.

Cseh Rally Bajnokság- Vojtech Stajf dobogós sikere a Rally Hustopece-n

Vojtech Stajf és navigátora, Veronika Havelková első ízben versenyezhetett egy Volkswagen Polo GTI R5-ben: a cseh bajnokság negyedik versenyén a duó a harmadik helyen ünnepelhetett, mely egyben az első dobogós eredmény a cseh vezető számára a Volkswagen ügyfél versenyautójában. “Nagyon örülünk az eredménynek.” – magyarázta Stajf. „Keményen küzdöttünk a hétvégén, de meg is lett az eredménye. A kedvező kilométerek mellett találtunk egy jó beállítást, és rengeteg tapasztalatot gyűjtöttünk a jövőre nézve.”
A cseh bajnokság ötödik futama július 12-ével veszi kezdetét a Rally Bohemia keretében.

Forrás: Rallysport.hu