Új navigátorral vág neki a cseh bajnokságnak Jan Kopecky. A Skoda Fabia legújabb generációs R5-ösében az Jan Hlousek foglalhat majd helyet, aki a tavaly az EB juniorok kategóriájában a szerzett bajnoki címet.

Jan Hlousek új fejezetet nyithat navigátori karrierjében. A 27 éves cseh tavaly Filip Mares jobbján diktálta az itinert, együttesük pedig emlékezetes véghajrában zsebelhette be az FIA ERC1 Junior bajnoki címét.

A fiatalok kategóriája után a nagyok között próbál szerencsét, hiszen az idei szezonban a 2013-as EB bajnok, Jan Kopecky jobbján fogja diktálni a kanyarokat. A közös projekt egyébként már 2019-ben tervezés alatt volt, hiszen a legutóbbi Wales Rally-n a páros már közösen szelte az őszies, erdei kanyarokat. Az októberi élmények megalapozták a fiatal navigátor jövőjét, hiszen az idei szezonban már hivatalosan is közösen gyűrik a tervezett futamokat Kopecky-vel. A legfrissebb fejlesztésű, és a Rally2 specifikációnak eleget tevő Skoda Fabia R5-össel nem tagadják, hogy az augusztus végére tervezett Barum Czech Rally Zlín-t várják a legnagyobb izgalommal.

„Alig várom, hogy végre szembe nézzek az új kihívással és egy ilyen nagy csapatban dolgozhassak.” – mondta Hlousek. „Filip Mares mellett tapasztaltam meg a rali szakmai megközelítését, de ez most teljesen más élmény lesz. Tisztában vagyok azzal, hogy az autóban végzett munka mellett a fizikai edzésre, a marketingre és a média tevékenységekre is nagy figyelmet kell fordítanom.”

Hlousek egyébként annak a Pavel Dresler-nek helyét veszi át, aki a tavalyi év végén lemondott a navigátori feladatokról. Az „ACCR Czech Talent Team” versenyzője Mares, szintén tovább tervezgeti szezonját, ám még hivatalosan nem hozták nyilvánosságra Hlousek utódját, de nyilatkozatában korrekten megköszönte társa munkáját: „Nagyon köszönöm Jan-nak a közös utazást és az összes versenyt, amelyet együtt nyertünk. Jan profi és hazánk egyik legjobb navigátora.”

Eközben Kopecky és Hlousek már le is tudhatja idei első közös ralizását versenykörülmények között – június harmadik hétvégéjén (szombaton) a Skodával a MOGUL Test Rally-n vesznek részt, melyet Ceská Lípa közelében rendeznek meg. A rendezvény három szakaszból áll, amelyek a Sosnová Autodrome komplexumon belül kerültek kijelölésre, és összesen 30 kilométeres versenytávot biztosítanak a helyezések eldöntésére. Természetesen az eseményt a cseh kormány egészségügyi és biztonsági intézkedéseinek teljes tiszteletben tartásával szervezik a COVID-19 világjárványra adott válaszként.

Kopecky mellett számos ismert versenyző is leadta nevezését a júniusi autózásra – Jan Cerny, Václav Pech, Vojtech Stajf, Antonín Tlusták és Petr Semarád is ott lehet a rajtnál.

Forrás: Rallysport.hu

Fontos Információ!

Kedves Érdeklődő/Vásárló!

A weboldalon a 2023-as termékek és árak frissítése folyamatban van. Kérjük rendelés előtt érdeklődjön e-mailben az info@avc.hu elérhetőségen a termék/termékek elérhetősége és ára miatt. Köszönjük a megértést.

In-Car-Tel Kft.

This will close in 23 seconds