Az idei év világbajnoki küzdelmeiből ugyan még pár mozzanat hátra van, mindezek ellenére már most biztosak lehetünk abban, hogy jövőre is a Birmingham Show adja meg a kezdőlökést a sorozatnak.

A csapatok felállásáról ekkor végleg lehull a lepel, az érdeklődők pedig testközelből csodálhatják meg az új generációs versenyautókat.

A Citroen, a Hyundai, az M-Sport Ford és a Toyota, vagyis a világbajnokság mind a négy gyári csapata képviselteti magát a Birmingham Nemzeti Kiállítási Központban, 2020. január 11-én a WRC „Szuper Szombat”-jának keretében. Az esemény az idei év elején is páratlan népszerűségnek örvendett, így jobb helyet nem is találhattak volna a sorozat résztvevői a csapatfelállások tisztázására, és a nézőkkel való közelebbi találkozás apropójából.

Az új évad csillagjait és versenyautóit először együtt mutatják be a WRC standján, kevesebb mint két héttel a szezonnyitó Rallye Monte-Carlo (2020. január 23-26.) rajtja előtt. Már most sejtik a szervezők, hogy az egyik legnagyobb érdeklődés a Hyundai pultja körül lesz – az újonnan koronázott világbajnok, Ott Tanak ugyanis két év után csapatot váltva az alzenaui banda egyenruháját első ízben fogja hivatalosan is magára húzni.

Természetesen az esemény mindenkit szeretettel vár – az idei rendezvényhez hasonlóan a csapatok leleplezése szombaton történik meg, a rajongók számára hozzáférést biztosítva a csapatokhoz és a csapat menedzsmentjéhez. A WRC feje, Oliver Ciesla ügyvezető igazgató elmondta, hogy várakozással tekint a rali világbajnokság még izgalmasabb évének kezdetére.

Jövőre is Birmingham-ben mutatkozik be a VB

“Örülök, hogy ismét egy ilyen nagyszerű rendezvény keretében kezdhetjük el a még izgalmasabb küzdelmeket ígérő világbajnoki szezont.” – mondta Ciesla. “A csapatok bemutatása mellett kíváncsian várjuk az autók leleplezését is, hiszen megláthatjuk az új dizájnokat, mellyel a szezonnyitó Monte-Carlo Rally-n fognak rajthoz állni. Az Autosport International Show a nemzetközi motorsport szezon kezdetét jelzi, és a WRC Szuper Szombatja lehetőséget ad a versenyzőknek, hogy elmondják nézeteiket a közelgő kampány reményeiről és ambícióiról, valamint közelebb engedjék a rajongókat önmagukhoz és az autókhoz egyaránt.”
Az esemény természetesen nemcsak a nagyokról fog szólni – a WRC kategória főszereplői mellett számos WRC2, WRC3 és Junior kategóriás versenyző tiszteletét teszi. Az aláírás gyűjtések és közös fotók mellett az érdeklődőknek továbbá lehetőségük adódik majd a sorozat hivatalos játékának a letesztelésére – a WRC 8-assal igazi ralis körülmények között tehetik próbára magukat a virtuális világ gyorsasági szakaszain.

Forrás: Rallysport.hu