Japán ki és Belgium bekerül a VB naptárba így változik a menetrend.

Újabb változásokat jelentettek be a Rali VB szervezői – Japán a járványhelyzet miatt törlésre került, helyébe az Ypres Rally léphetett. Tehát a sorozatban debütáló belga eseményt idén novemberben, a szezon zárófutamaként kerülhet megrendezésre.

Japán ki és Belgium bekerül a VB naptárba így Belgium első alkalommal rendezhet Rali Világbajnoki futamot, miután az Ypres Rally Belgium hosszas tárgyalásokat követően bekerült a 2020-as naptárba. Az aszfaltversenyre november 19–22. között kerül sor a Rally Japan helyett a szezon nyolcadik és egyben utolsó futamaként.

Japán visszatérését a világbajnokságba egy tízéves időszak után sajnálatos módon visszavonták a határokon való belépés korlátozására vonatkozó döntések miatt, és amelyeket a kormány a Covid-19 miatt vezetett be. Belgium ezzel a lehetőséggel a 34. nemzet lesz, amely világbajnoki fordulót rendezhet a sorozat 1973-as kezdete óta.

Termékeinket ide kattintva megtekintheti…

A belgák rendezvénye igen komoly történettel büszkélkedhet. Az Ypres-t először 1965-ben tartották meg, és Európa egyik legigényesebb versenyévé nőtte ki magát az elmúlt évtizedekben. A belga szakaszokat egyébként több élvonalbeli versenyző ismerheti, hiszen meghívottként számos világszinten ismert név tűnt fel a korábbi évek nevezési listáin.

2018-ban a hazai színeket képviselő Thierry Neuville, míg tavaly például Craig Breen autózott látványosan a nézők legnagyobb örömére.

Japán ki és Belgium bekerül a VB naptárba így a módosított menetrend mellett néhány infót már azért csepegtettek a belga eseményről – körülbelül 300 km-es táv kerül lebonyolításra a verseny három teljes napján. A vasárnapi utolsó kör az ikonikus Spa versenypályára összpontosul, és a záró Wolf Power Stage a híres Eau Rouge / Raidillon részt tartalmazza.

Tehát az Ypres évek óta rendkívül népszerű rendezvénye volt a Rali Európa bajnokságának. A világbajnoki szintre való emelése az évben kihívásnak számít a versenyzőpárosok számára, mely úgy gondolom, egy megfelelő befejezést jelent a 2020-as szezonra.”- mondta Simon Larkin, a WRC Promoter vezető rendezője.

„A keskeny aszfaltútvonalak és az utak mellett megbújó árkok bonyolult keveréke, néhány sötétedésre időzített szakasszal és vegyes időjárási lehetőségekkel összekapcsolva, rengeteg izgalmat jelent a rajongók számára is.”

Japán ki, Belgium bekerül a VB naptárba

Yves Matton, az FIA Rali igazgatója elmondta: „Nagyon csalódottak vagyunk a Rally Japan törlése miatt, de sajnos a világjárvány közbeszólt. A japán hatóságok, a Japán Autószövetség és a szervező csapat által elvégzett kemény munkáért ezúton is szeretnénk köszönetet mondani.”

A 2020-as módosított menetrend:
1.Monte-Carlo 2020.január 23-26.
2.Svédország 2020.február 13-16.
3.Mexikó 2020.március 12-15.

4.Észtország 2020.szeptember 4-6.
5.Törökország 2020.szeptember 18-20.
6.Németország 2020.október 15-18.
7.Olaszország 2020.október 29 – november 1.
8.Belgium 2020.november 19-22.

Forrás: Rallysport.hu

 

Fontos Információ!

Kedves Érdeklődő/Vásárló!

A weboldalon a 2024-es termékek és árak frissítése folyamatban van. Kérjük rendelés előtt érdeklődjön e-mailben az info@avc.hu elérhetőségen a termék/termékek elérhetősége és ára miatt. Köszönjük a megértést.

Azokra a termékekre ahol a cikkszám 2024-el kezdődik ez a felhívás nem vonatkozik.

In-Car-Tel Kft.

This will close in 23 seconds