Immár alig több mint egy hónap múlva, március utolsó hétvégéjén az Eger Rallyval végre elrajtol a 2020-as magyar bajnokság, a szezonnyitó két teljes versenynappal és egy péntek esti szuperspeciállal készül felébreszteni téli álmából a magyar bajnoki mezőnyt

A téliszünet után március végén újból visszacsöppenhetünk a magyar rali vérkeringésébe a már szokásosnak mondható egri szezonnyitó futamnak köszönhetően. A Heves megyei székhely egy péntek esti szuperspeciállal és két teljes versenynappal várja az elsőosztályosok mezőnyét összesen 177 versenykilométert lefedve. A ráhangolódás már a március 27-ei, péntek délelőtti kvalifikáció keretében megkezdődhet – délelőtt fél 10-től egészen délig várja a párosokat az első vérbeli ralis kilométerek megtételére a Saliris-Eger közel öt kilométeres szakasza.

Szombaton nézői szempontból jobban meg kell terveznünk, honnan szeretnénk nézni a versenyt, ugyanis a Saliris rövid gyorsaságija mellett (amit pénteken már teljesíthetett a mezőny) még egy szakasz kerül terítékre a hétvége első teljes versenynapján. A pétervásári elágazásnál lévő rajttól közel huszonöt kilométeren keresztül versenyezhetnek majd a versenyzőpárosok egészen a siroki célvonalig. Ezt a hosszabb távot és a Salirist egyaránt háromszor teljesítik majd a szombati versenynap folyamán.

Vasárnap már azért az igazi egri ralis érzéssel gazdagodhatunk az előzetes tervezet alapján – három körben három gyorsasági szakasz került bele a 2020-as futam menetrendjébe. Szarvaskő-Egerbocs hat és fél kilométere után a Bátor-Pétervásári elág következik, majd a kört Sirok-Egerbakta zárja.

Az ORB és az ORC mezőnye mellett természetesen a Historic és a Rallye 2 is megkezdi a szezont az egri futamon. Az előbbi kategória résztvevői hasonlóan péntektől vasárnapig gyűrik a távot, míg a másodosztályosok vasárnap már pihenőnapjukat tölthetik a pénteki és szombati küzdelmek után.

A 2020-as Eger Rallye programtervezete

https://rali-bajnoksag.hu/wp-content/uploads/2020/02/RALLY-GUIDE-borit%C3%B3val-1.pdf

Forrás: Rallysport.hu

 

Fontos Információ!

Kedves Érdeklődő/Vásárló!

A weboldalon a 2023-as termékek és árak frissítése folyamatban van. Kérjük rendelés előtt érdeklődjön e-mailben az info@avc.hu elérhetőségen a termék/termékek elérhetősége és ára miatt. Köszönjük a megértést.

In-Car-Tel Kft.

This will close in 23 seconds