Nyolc állomáson feszülhetnek egymásnak kontinensviadalunk résztvevői a 2020-as szezonban.

Külön érdekessége lesz a jövő évi felvonásnak a Barum Rally Zlín, mely ötvenedik alkalommal kerül megrendezésre, illetve Nyíregyháza jövőre is a szezonzáró megmérettetés szerepét tölti be.

Ford Fiesta r5

Október második felébe lépve meg is érkezett az Európa Bajnokság 2020-as menetrendje. Az idei szezonnak ugyan még javában nincs vége, hiszen a záró esemény, a Rally Hungary még várat magára, ahol a bajnoki cím sorsa is eldöntésre kerül. Mindezek ellenére a debütáló, zempléni pályákat magába foglaló esemény jövőre is ott lesz a sorban, ahol szintén az utolsó lehetőség jogán fog szóhoz jutni.

Atlanti kalanddal kezdődik a szezon
Két atlanti-óceáni szigetesemény nyitja meg a 2020-as EB küzdelmeit, kezdve a kavicsos Azori-szigeteki megmérettetéssel március végén, majd az aszfaltos Rally Islas Canarias folytatja a sort, májusban.

Nagy sebességű Balti lendület
Teljes egészében murvás és tempós esemény következik a szezon harmadik és negyedik fordulójában. A Rally Liepaja keretében (a rendezvény szervező aláírásától még függőben), Lettország nyugati részén vehetik fel a sebességet, majd a Mazuri-tavak felé veszik az irányt a 77. Rally Poland teljesítésének céljából. Mindkét esemény a hónap végére, májusra és júliusra lett időzítve.

Olaszország verhetetlen aszfaltja
Az olasz főváros negyedik alkalommal játszik kulcsszerepet az Európa Bajnokságban, amikor is az aszfalt alapú Rally di Roma Capitale elfoglalja a ma már ismerős júliusi dátumát.

Emlékezetes és hatalmas ünnepség a cseheknél
A Barum Czech Rally Zlín visszatér a hagyományos augusztus végi rendezéshez az esemény 50. alkalmával, amely a 2020-as EB-szezon talán legkiemeltebb eseménye.
Ciprus ősszel nyárra kapcsol A sorozat versenyzői a nehéz murvás szakaszokon és a félelmetes mediterrán melegben harcba szállnak egymással, a naptár utolsó előtti eseményén.

Magyar aszfalt utolsóként
A Rally Hungary, amely a jövő hónapban (2019. november 8-10.) először csatlakozik az EB-naptárhoz, szezonzáró fordulóként folytatódhat 2020-ban, aszfaltos szakaszok felhasználásával, Nyíregyháza központtal.

A 2020-as Európa Bajnokság menetrendje:
1: 2020.március 26-28. Azores Rallye – murva
2: 2020.május 7-9. Rally Islas Canarias – aszfalt
3: 2020.május 29-31. Rally Liepaja – murva
4: 2020.június 26-28. Rally Poland – murva
5: 2020.július 24-26. Rally di Roma Capitale – aszfalt
6: 2020.augusztus 28-30. Barum Czech Rally Zlín – aszfalt
7: 2020.október 9-11. Cyprus Rally – murva
8: 2020.November 6-8. Rally Hungary -aszfalt

Forrás: Rallysport.hu