Nagy lendülettel készülődtek a Safari Rallye Kenya szervezői a világbajnokság idei menetrendjébe való visszatérésre, ám egy évet még várniuk kell a nagy pillanatra – a biztonságot szem előtt tartva most már biztossá vált, hogy csak 2021-ben csaphat össze a világbajnokság mezőnye Afrikában.

A Safari Rally Kenya visszatérése az FIA Rali Világbajnokságba csak 2021-ben történhet meg az idei tervvel ellentétben, miután az FIA és a kenyai kormány megállapodtak május 15-én a halasztásban. A döntés a felek között, a világbajnokságban és Kenyában részt vevők egészségének védelme érdekében folytatott megbeszélések eredményeként született a Covid-19 világjárvány miatt a globális korlátozásokat figyelembe véve.

A világbajnokság idei hetedik fordulóját július 16–19-én szervezték volna meg, és türelmetlenül várták a visszatérés pillanatát a sorozatba, 2002 óta először. A VB szervezőjének ügyvezető igazgatója, Oliver Ciesla elmondta: „Nagyon sajnáljuk hogy meg kellett hoznunk ezt a döntést, de a jelenlegi globális helyzetre tekintettel sajnos nem volt más választásunk. A Safari Rally Kenya visszatérése a szezon egyik legfontosabb eseménye lett volna. Köszönetet mondunk Uhuru Kenyatta elnöknek, Kenya kormányának és az egész csapatnak, akik a Safari Rally projektet szívükön viselték, Phineas Kimathi vezetésével, amely olyan keményen dolgozott. Találkozunk 2021-ben.”
Yves Matton, az FIA rali szakágának vezetője hangsúlyozta a koronavírus hatását a világ minden táján a társadalomra. „Mindannyian nagyon izgatottak voltunk, hogy 18 év után visszatérjünk a világbajnokság keretében Afrikába és Kenyába. Természetesen csalódottak vagyunk, hogy ez nem fog megtörténni ebben az évben, különös tekintettel a kenyai kormány és a szervező csapat által elvégzett kemény munkára. A Covid-19 világjárvány óriási hatással volt a társadalom minden szférájára, ideértve a motorsportot és a ralit is, de remélem, hogy erősebbek leszünk a válság után, és már előre tekintünk a 2021-re.”

Forrás: Rallysport.hu

Fontos Információ!

Kedves Érdeklődő/Vásárló!

A weboldalon a 2023-as termékek és árak frissítése folyamatban van. Kérjük rendelés előtt érdeklődjön e-mailben az info@avc.hu elérhetőségen a termék/termékek elérhetősége és ára miatt. Köszönjük a megértést.

In-Car-Tel Kft.

This will close in 23 seconds