Eldőlt a Vodafone Rally de Portugal sorsa, a korábbi halasztás után immár az is biztos, hogy idén nem fogják tudni megrendezni a murvás futamot.

A Rali Világbajnokság ötödik versenye első körben az eredetileg tervezett május 21-24. közötti időszakról került volna elhalasztásra, ám az Automóvel Club de Portugal szervezősége által csütörtökön (április 30-án) kiadott nyilatkozat megerősítette, hogy az esemény későbbi időpontban sem került a 2020-as szezonban lebonyolításra.

„Az Automóvel Club de Portugal jelentős erőfeszítéseket tett az esemény rendezésére idén október végén.” – áll a nyilatkozatban. „Partnereinkkel, különböző szervekkel, önkormányzatokkal és nem utolsó sorban a támogatókkal összehangolt közös értékelés után a Vodafone Rally de Portugal biztonságos lebonyolításához szükséges összes egészségügyi és biztonsági feltétel nem teljesíthető, tekintettel a nemzeti határok megnyitásának bizonytalanságára illetve arra a kiszámíthatatlan helyzetre, amelyben manapság élünk. Ennek a kritikus helyzetnek a következtében az Automóvel Club de Portugal kénytelen visszalépni a 2020-as FIA Rally Világbajnokság portugál fordulójának megrendezésétől.”

„Az Automóvel Club de Portugal mélységesen sajnálja ezt a határozatot. De úgy érezzük, ez a felelősségteljes döntés ebben a helyzetben, szem előtt tartva a támogatók, csapatok, önkormányzatok, szponzorok és az eseményt kedvelő emberek ezreinek a biztonságát. A klub természetesen nem adja fel jövőbeli törekvéseit – 2021-ben májusi fordulóként Portugália ismét részese szeretne lenni a rali krémjének.”

Forrás: Rallysport.hu

Fontos Információ!

Kedves Érdeklődő/Vásárló!

A weboldalon a 2023-as termékek és árak frissítése folyamatban van. Kérjük rendelés előtt érdeklődjön e-mailben az info@avc.hu elérhetőségen a termék/termékek elérhetősége és ára miatt. Köszönjük a megértést.

In-Car-Tel Kft.

This will close in 23 seconds