Nem kevesebb, mint húsz R5-ös csábíthat el minket az Országos Rali Bajnokság júliusi állomására. A Veszprém ralin az első osztályban közel hatvan páros méri össze erejét, míg Rallye2 huszonhat autóval állhat fel. A hazaiak mellett ezúttal egy cseh kiválóság, Antonin Tlusták is szerencsét próbál

Idén is komoly mezőny gyűlt össze az Országos Rali Bajnokság idei második murvás megmérettetésére. A Veszprém rali 2018-as felvonására húsz R5-össel nevező páros jelezte rajthoz állási szándékát, akik között egyértelműen komoly csaták várhatóak július 7-8. között.

Nem hagyja ki a veszprémi murvás kilométereket természetesen a tavalyi futam győztese, Ranga Péter. A pécsi fiú egy Skoda Fabia R5-össel érkezik a júliusi állomásra, jobbján pedig Holczer Dániel lesz segítségére. Hasonlóan a cseh márkát viszi táncba az a Herczig Norbert is, aki mondhatni nosztalgiázni tér vissza az Európa Bajnokág küzdelmei közepette a hazai versenypályákra. Kontinensviadalunkról azonban nemcsak ő érkezik, hanem Botka Dávid is jelezte részvételi szándékát, aki szintén nem változtatott autóján, a Fabiat hozza magával. A nevezéseket böngészve még egy érdekes név szerepel a listán – Antonin Tlusták egyenesen Csehországból érkezik, akinek nem is eshetett más márkára a választása, mint a Skodára. A tavaly több EB futamon ténykedő versenyző látványos autózását reméljük, Veszprémben is megmutatja.

A teljesség kedvéért azért akad még bőven olyan versenyző, aki a Skoda Fabia mellett döntött – ők pedig nem másak, mint Vincze Ferenc, Kazár Miklós, Trencsényi József, Osváth Péter, Balogh János, Bútor Róbert és Ollé Sándor.

Ford részről szintén nincs ok az aggodalomra – a Hyundai-os sikerek után Turán Frigyes újból a kék ovállal autózhat, aki mellett Hadik András, Bodolai László, ifj. Kiss László, Kovács Antal, Lencse Zoltán és Marozsi Zsolt mozgolódhat majd július második hétvégéjén egy-egy Fiesta R5-össel. Közülük Frici mellett Hadik András lesz a másik, aki bizonyítani szeretne, hiszen a bajnokság nagyon szoros, és ezek a kilométerek is kulcsfontosságú pontokat jelenthetnek, ha sikerrel fejezik be a versenynapokat.

Velenczei Ádám ugyan az év elején még úgy gondolta, Veszprém akár ki is maradhat a sorból, de végül az idei sikereken felbuzdulva mégis úgy gondolták, kellenének a további pontok, így várhatóan a Korda Racing i20-asa mögött Szedő Csabával a jobbján bizonyíthat majd. Az alzenaui fejlesztésű járgányból még egy akad majd a mezőnyben, melyet Lovász Pál irányíthat Kürti Tamás navigálásával.

A 2018-as Veszprém Rallye – ORB/ORC nevezési listája

Forrás: RallySport.hu

Mozgasd ide az egeret a szürke részre, megéri… :)[popover image=”//s18.tarhely.com/~avchu/wp-content/uploads/2018/06/2018akciobadge.jpg” content=”AKCIÓ, most a képen látható cipőből 15% kedvezmény 43 és 44-es méretben. Készletről azonnal… Csapj le rá. :)” position=”bottom” contentwidth=””][/popover]

http://s18.tarhely.com/~avchu/termek/sh-17/