Lázasan készülődik a Toyota a következő világbajnoki futamra, nem csoda, hiszen a bizonyítási vágy mellett egyéb nyomás is nehezedik majd a márka versenyzőpárosaira: hazai környezetben, címvédőként várja a rajtot a Yaris WRC. Mutatunk pár videót a felkészülésről.

Komoly elszántsággal és célokkal érkeznek a Toyota Gazoo Racing versenyzőpárosai a világbajnokság július 26-án elrajtoló eseményére. A Rally Finland már önmagában is különlegességet sugall, ám a csapat számára sokkal többet jelent ez az állomás, hiszen hazai környezetben bizonyíthatnak legnagyobb rajongóik előtt.

A Gazoo Racing egy évvel ezelőtt emlékezetes győzelmet aratott, amikor is a zöldfülűnek számító Esapekka Lappi első győzelmét biztosította a japán gyártónak. Külön öröm a finn fiú számára, hogy csupán a negyedik alkalommal vett részt WRC-vel VB futamon és ennek ellenére a mezőny legjobbja tudott lenni.
Az idei futam előkészületeinek részeként a finn egyesület a Puuppola közelében lévő erdők övezte pályákat vette birtokba, hogy a Yaris WRC-t az ugratókra és a jellegzetes murvára hangolják rá. Jari-Matti Latvala elsőként ült a volánhoz, és le is tudta a számára előírt kilométereket június 13-14-én. Ezt követően átadta helyét Lappinak, aki szintén két nap alatt hangolhatta magára a Yarist, majd harmadikként Ott Tanak június 20-án fejezhette be a tesztprogramot.

Hála a WRC hűséges rajongóknak, akik ott voltak a helyszínen, látványos videó keretében most mi is betekinthetünk a Toyota tesztjeibe.

Forrás: RallySport.hu

Mozgasd ide az egeret a szürke részre, megéri… :)[popover image=”//s18.tarhely.com/~avchu/wp-content/uploads/2018/06/2018akciobadge.jpg” content=”AKCIÓ, most a képen látható cipőből 15% kedvezmény 43 és 44-es méretben. Készletről azonnal… Csapj le rá. :)” position=”bottom” contentwidth=””][/popover]

SH-17