Elmarad a jövő évi Svéd Rally.

Sajnos a világjárvány újra lesújtott a világbajnokság menetrendjére a 2021-es évadban a Rallye Monte-Carlo szezonnyitójára még talán lehet esély zárt kapuk mögött. Tehát a svédországi megmérettetést azonban hivatalosan is törölték, melynek pótlásáról a napokban kezdődhetnek el a tárgyalások.

A koronavírus okozta korlátozások a 2021-es év kezdetére is jócskán kihatnak. A Rallye Monte-Carlo eseményét egyelőre úgy tűnik, megrendezik, ám nagy a valószínűsége, hogy a már legendásnak számító szezonnyitó futamot zárt kapuk mögött rendezik meg a franciák.

A sorozat második állomására vonatkozóan azonban hivatalosan is döntés született a Rally Sweden februárban biztosan nem kerül megrendezésre. A rali a tervek szerint február 11-14-én a svédországi Varmland városát szállta volna meg, de a megyei testület keddi döntése alkalmával egyetértettek abban, hogy nincs más megoldás, mint az esemény egészségbiztonsági okokból történő lemondása.

Termékeinket ide kattintva megtekintheti…

Elmarad a jövő évi Svéd Rally. Glenn Olsson a futam vezérigazgatója elmondta, hogy a növekvő koronavírus-esetek szigorúbb korlátozásokhoz vezettek, vagyis a verseny nem kerülhetett volna lebonyolításra a szükséges magas szintű biztonsági protokollok szerint.

„A svéd rali szervezői, az FIA és a WRC teljes mértékben megértik, hogy a helyi lakosság egészsége az elsődleges szempont, és elkötelezettek a kollektív gondozási kötelezettség mellett, hogy megvédjék mind Varmland közösségét, mind a világbajnokság szereplőit.” – mondta. „Tervezésünk alatt szorosan figyeltük a régióban folyamatosan alakuló Covid-19 helyzetet.

Természetesen rendkívül csalódottak vagyunk, főleg az izgalmas új megjelenésű versenykiírás tervezet miatt, de ezt a döntést támogatjuk, hiszen legfontosabb az egészség.”

Elmarad a jövő évi Svéd Rally. A Rally Sweden a sorozat egyetlen tiszta téli eseménye és a FIA és a WRC promótere pedig egy alternatív rendezvény szervezőcsapatával tárgyal és reméli, hogy hamarosan bejelentést tesz egy lehetséges pótlásra vonatkozóan.

Forrás: Rallysport.hu