Bottas jövőre Hyundai WRC-vel ralizik.

Jövőre is szerencsét próbál az Arctic Rallyn a Mercedes Forma 1-es csapatának versenyzője, Valteri Bottas a tervek szerint egy Hyundai i20 Coupe WRC áll rajthoz a finn bajnoki futamon.

A Mercedes Forma-1-es pilótája, Valtteri Bottas nem titkolja, hogy a Rovaniemi központú eseményen újból immáron harmadik alkalommal szeretne rajthoz állni, és az előkészítéshez szükséges tárgyalásokat már meg is kezdte az illetékesekkel. Rajongása az esemény iránt nem véletlen. Az Arctic Lapland Rally igazi kuriózum, hiszen Finnország északi részét január közepével elfoglalva közel 100%-osan garantáltak a vérbeli havas küzdelmek a futamon rajthoz álló versenyzőpárosok számára.

„Ha minden a tervek szerint alakul a következő hetekben, akkor rajthoz állhatok.” – jegyezte meg Bottas az Ilta Sanomat finn újságnak. Az Arctic Rally-n való debütálásakor Bottas az ötödik helyre hozta be a Ford Fiesta WRC-t, aki mindezek mellett egy szakaszgyőzelmet is bezsebelt a kék ovál társaságában. Az idei szezon elején egy Citroen DS3 WRC-vel teljesítette az északi kilométereket, ám az első versenynap zárószakaszán bukást szenvedett el. A második napon ugyan visszatért, de keményen küzdött a havas körülményekkel.

„Az idei esemény vegyes érzelmekkel tölt el.” – folytatta gondolatait Bottas a 2020-as eseményhez kapcsolódóan. „A zárónap vége felé több hó esett, és a rosszabb láthatóságban küzdöttem a tapasztaltabb srácokhoz képest. Minél lazább volt a hóréteg, annál lassabb voltam, de mindezek ellenére élveztem az autózást.” Nyilatkozta a riporternek.

Termékeinket ide kattintva megtekintheti…

Bottas jövőre Hyundai WRC-vel ralizik. A finn lapok ugyan már pedzegették, hogy a 2021-es Arctic Lapland Rally akár a februári svéd futamot is helyettesíthetné. Egyelőre biztos források még nincsenek arról, hogy Bottas e harmadik rajthoz állásával a világbajnokság mezőnyében debütálhatna. Egyelőre azonban a legvalószínűbb forgatókönyv, hogy a finnek két versenyt rendeznének, egyet januárban a nemzeti bajnoksában, egyet pedig februárban a VB részére

Forrás: Rallysport.hu