A Tokiói Autószalon hivatalosan is bemutatta 2020-as Rally VB csapatát a Toyota Gazoo Racing, Sebastien Ogier, Elfyn Evans és Kalle Rovanpera első alkalommal állhattak össze az egyesület egyenruhájában.

Teljes pompájában mutatkozhatott be a Toyota Gazoo Racing egyesülete a tokiói autószalonon, melyet 2020. január 10-12. között rendeztek meg. Ez az első alkalom, hogy a csapat Japánban kezdi és zárja is az évet, hiszen a Rali Világbajnokság utolsó futama szintén Japánban kerül megrendezésre. Különösen kedves a felkelő Nap országának számára a menetrendbe való visszakerülés, ugyanis utoljára a rali krémjét 2010-ben láthatta vendégül.

A világbajnokságon résztvevő csapat bemutatkozása mellett a tokiói autószalon még egy külön izgalmat jelentett a márka számára – az új GR Yaris bemutatójának világpremierjére is itt került sor, amely modell magába foglalja a WRC során szerzett technológiákat és ismereteket.

A Toyota Gazoo Racing WRT a Rali Világbajnokságra való visszatérés negyedik évébe lép bele, miután 2019-ben megszerezte a versenyzői és a navigátori bajnoki címet, illetve a gyártók bajnokságát is a legjobbként zárta még 2018-ban. A Toyota Yaris WRC folyamatosan fejlődik – 2020-ra is hozott frissítést az autó, beleértve a súlycsökkentést és a továbbfejlesztett motort. Az új versenyzők izgalmas sebesség, tapasztalat és fiatalosság keverékét hozzák a csapat életébe, akik teljes mértékben harcolni akarnak minden fronton.

Bemutatkozott a Toyota

Tommi Makinen (Toyota Gazoo Racing WRT csapatfőnöke): „Nagyon jó dolog itt lenni Japánban, és elindítani a 2020-as szezont. Várjuk, hogy a sorozat visszatérjen Japánba ebben az évben, hiszen rengeteg autósport rajongó él az országban. Kívülről az autónk hasonlóan néz ki, mint tavaly, és általában ugyanazt a csomagot adjuk versenyzőinknek, amely az elmúlt évben sokféle körülmények között erős volt. Mindig dolgozunk néhány apró fejlesztésen, hogy még jobbá váljunk, és ebben a szezonban könnyebb és erősebb autóval leszünk jelen a sorozatban.”

Forrás: Rallysport.hu

Fontos Információ!

Kedves Érdeklődő/Vásárló!

A weboldalon a 2023-as termékek és árak frissítése folyamatban van. Kérjük rendelés előtt érdeklődjön e-mailben az info@avc.hu elérhetőségen a termék/termékek elérhetősége és ára miatt. Köszönjük a megértést.

In-Car-Tel Kft.

This will close in 23 seconds